Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 3 juni 2020 12:32

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, net als maandag en dinsdag, waarmee de laatste maand van het tweede kwartaal een zeer goed begin kent.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 1,6 procent op 364,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 2,4 procent naar 12.309,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 2,0 procent met een stand van 4.957,83 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 1,3 procent naar 6.301,36 punten.

Het is vooral de bekende opgaaf van redenen die de stijgingen verklaart, waaronder een versoepeling van de coronamaatregelen, steunprogramma's, het verwachte economisch herstel en nieuw geld dat aan het begin van de maand altijd zijn weg naar de financiële markten vindt, maar ook een grote groep nieuwe beleggers wereldwijd die gedurende deze crisis hun overgehouden geld in aandelen investeren. 

Japan publiceerde vanmorgen vroeg al een definitieve inkoopmanagersindex voor de dienstensector over mei en die nog altijd een stevige krimp liet zien, maar in mindere mate dan in april. In China steeg diezelfde index naar 55,0, wat ruim boven het break even niveau van 50 is.
 
Frankrijk zag zijn index voor de dienstensector over mei in een definitieve versie uitkomen op 31,1 en dat was heel andere koek dan de 10,1 in april, maar ook hier altijd een signaal voor stevige krimp. Duitsland meldde een inkoopmanagersindex van 32,6, ook nog altijd een krimpcijfer, maar wel beduidend beter dan de 16,2 uit april.

Ook in Spanje en Italië tekende zich een herstel in de activiteiten in de respectievelijke dienstensectoren af, hoewel van groei nog geen sprake is. 

De eurozone publiceerde ook diens definitieve inkoopmanagersindex voor de dienstensector en voor de muntunie kwam deze over mei uit op 30,5, een duidelijke verbetering ten opzichte van april, toen de index terechtkwam op 12,0, en de voorlopige meting van 28,7.  

Van de eurozone volgden ook de producentenprijzen over april en die daalden met 2,5 procent op maandbasis en met 4,5 procent op jaarbasis. De werkloosheid steeg in de muntunie van 7,1 naar 7,3 procent.

Duitsland maakte ook de werkloosheid over mei bekend. Die liep op van 5,8 procent in april naar 6,3 procent.

Uit de Verenigde Staten volgt in de eerste helft van de middag de veranderingen in de arbeidsmarkt van de private sector in mei, twee definitieve inkoopmanagersindices voor de dienstensector, de fabrieksorders over april en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 30 mei.  

Olie noteerde woensdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 36,67 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 39,12 dollar werd betaald, een daling van 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1208. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1210 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1166 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Axa heeft besloten om, overeenkomstig de oproep van de European Insurance and Occupational Pensions Authority, het dividendvoorstel voor 2019 te halveren. De koers voor het aandeel Axa noteerde woensdag 6,8 procent winst.

Lufthansa heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een miljardenverlies geboekt. Lufthansa zei woensdag dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is een goede verwachting voor het verder verloop van het jaar te geven, maar schatte wel in dat het aangepaste bedrijfsresultaat dit jaar significant daalt. Lufthansa zag zijn koers 5,6 procent hoger noteren.

In Frankfurt noteerden vrijwel alle hoofdaandelen hoger, onder aanvoering van 5 aandelen die meer dan 4 procent in koers wonnen. Parijs telde 2 lichte verliezers, de rest van de hoofdaandelen zagen hun koers eveneens flink oplopen met slechts 1 aandeel dat de koers niet boven het procent zag stijgen. Van 40 componenten die deel uitmaken van de CAC 40 noteerden er 7 een winst van 4 procent of meer met X procent winst voor Unibail-Rodamco-Westfield, dat dinsdag ook al sterk steeg.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,8 procent tot 3.080,82 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 25.742,65 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 9.608,37 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020