Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 1 juni 2020 20:46

Olieprijs lager gesloten

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, ondanks berichten dat Rusland, één van de grootste olieproducenten, op het punt staat een compromis te sluiten wat zou kunnen resulteren in een mondiaal pact voor een productieverlaging na afloop van het huidige productieverlagingsakkoord.

Persbureau Reuters meldde op basis van bronnen dat Rusland en leden van de Organisatie van Petroleum Exporterende landen en hun bondgenoten, ook wel OPEC+ genaamd, op het punt staan overeenstemming te bereiken over een verlaging van de productie na het aflopen van de huidige productieverlagingsovereenkomst eind juni.

De gesprekken over het pact vinden plaats in aanloop naar een bijeenkomst van de OPEC en zijn bondgenoten, die mogelijk op 4 juni zou kunnen plaatsvinden, in plaats van de eerder geplande bijeenkomst op 9 en 10 juni.

In april sloten de OPEC en zijn bondgenoten al een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingen die in mei begonnen eindigen eind juni.

"Het huidige voorstel is om de huidige productieovereenkomst met ten minste een maand en maximaal drie maanden te verlengen. Indien het tot een overeenstemming komt kan de olieprijs verder versterken", schreef marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Naast de hoop op een verlenging van de wereldwijde outputverlaging, ziet de markt zich gesteund door optimisme over de olievraag, nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen wereldwijd worden versoepeld.

De escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, na kritiek op de wijze waarop China het coronavirus heeft aangepakt en de inmenging van Beijing in HongKong, drukken echter op het sentiment.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,05 dollar lager, ofwel 0,1 procent, op 35,44 dollar.

De Aandeelhouder TV

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend

13 jul 11:54 Matthijs Kok

11% in 3 maanden met Galapagos

13 jul 11:10 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly