Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 1 juni 2020 14:52

Lagere opening Wall Street in de maak

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood. 

De opluchting van beleggers afgelopen vrijdag is al weer weggeëbd. Vrijdag liet de Amerikaanse president Donald Trump het handelsakkoord met China intact, ondanks de verbolgenheid over veiligheidswet die Beijing invoerde voor Hongkong.  

Trump neemt vooralsnog alleen maatregelen tegen enkele beleidsmakers uit China en Hongkong die de VS beschouwen als een veiligheidsrisico. Zij krijgen een inreisverbod. Ook gaat een werkgroep kijken naar de praktijken van Chinese bedrijven met een beursnotering in de VS, aldus Trump.

China reageerde maandag door tegenmaatregelen aan te kondigen. Volgens persagentschap Bloomberg heeft China de import van Amerikaanse sojabonen al stopgezet. 

"Als het waar is dat China minder sojabonen zal kopen, zal dat de kans op escalatie met de VS vergroten", reageerde hoofdstrateeg Seema Shah, hoofdstrateeg bij Principal Global Investors. 

Beleggers volgen ook nauwlettend de rellen die overal in Amerika plaatsvinden na de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis. 

Terwijl de directe economische impact van de rellen vermoedelijk klein is, waarschuwde econoom Mark Zani van Moody’s Analytics dat het op korte termijn wel een flinke impact zou kunnen hebben op het vertrouwen onder consumenten en ondernemers.

Experts vrezen ook dat door de rellen het aantal coronabesmettingen harder zal stijgen. Volgens marktanalist Raffi Boyadjian van XM groeit de angst dat de rellen en protesten een piek zullen veroorzaken in het aantal coronabesmettingen, net nu het aantal nieuwe besmettingen begint te dalen.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers vandaag oog voor de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie die later vanmiddag gepubliceerd zal worden. Economisten mikken op een stand van 44 voor mei. 

Olie noteerde maandag verdeeld. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 35,34 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent duurder werd op 38,12 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1105. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1133.

Bedrijfsnieuws

Coty heeft een meerderheidsbelang in zijn haarverzorgingstak verkocht aan durfinvesteerder KKR. Tot deze tak, die in de deal wordt gewaardeerd op 4,3 miljard dollar, behoren merken als Wella en Clairol. KKR zal 60 procent in handen krijgen, terwijl de overige 40 procent in bezit blijft van Coty. Het aandeel Coty opent vermoedelijk ruim 7 procent hoger. 

Target sluit zes winkels vanwege de rellen die volgden op de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis. Target zegt de dood van Floyd te betreuren en noemt de veiligheid van zijn medewerkers momenteel topprioriteit. Het aandeel Target lijkt 2,2 procent lager te gaan openen.

Pfizer opent vermoedelijk 6 procent lager, nadat vrijdagavond bekend werd dat een studie met een behandeling tegen borstkanker is stopgezet. De onderzoeksdoelen leken niet langer haalbaar. 

De Amerikaanse halfgeleiderindustrie wil miljarden dollars van Washington om zo de Chinese concurrentie voor te blijven. De Semiconductor Industry Association hoopt 37 miljard dollar aan steun te krijgen. 

Slotstanden

De S&P 500 sloot vrijdag 0,5 procent hoger op 3.044 punten, terwijl de Dow Jones minder dan 0,1 procent daalde tot 25.383 punten. De Nasdaq eindigde 1,3 procent in de plus op een slot van 9.490 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 6, 2020

GoldenCrosses – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1

juli 6, 2020

Kijk terug: Een robuuste portefeuille bouwen in een volatiele omgeving | BeleggersFair Kennis Update 2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven