Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 1 juni 2020 11:56

Europese beurzen rond middaguur in het groen

De Europese beurzen noteerden maandag, op Tweede Pinksterdag, in het groen na een serie inkoopmanagersindices te hebben verwerkt. Ook de milder dan verwachte toon die de Amerikaanse president Donald Trump tegen China aansloeg, zorgde voor wat ontspanning op de markten.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde maandag rond het middaguur een verlies van 0,7 procent op 352,91 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van één procent met een stand van 4.741,33 punten. De Britse FTSE steeg ook een procent, naar 6.134,06 punten. De Duitse beurs is maandag gesloten.

"Aandelenmarkten winnen wat terug van de verliezen van afgelopen vrijdag", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

CIO Mark Haefele van UBS wees op de speech van de Amerikaanse president Donald Trump vrijdagavond. Trump respecteerde de handelsovereenkomst met China, wat voor opluchting onder beleggers zorgde. Volgens Haefele zijn de onderhandelingsteams van de VS en China afgelopen maand in nauw contact gebleven. Dit zorge vrijdagavond op Wall Street voor groene koersenborden. 

Verder meent Madden van CMC ook dat positieve cijfers uit China een steun in de rug zijn voor beleggers. Zowel de overheidscijfers voor de dienstensector als de industriecijfers van Caixin waren daarbij beter dan verwacht, aldus de analist.

De inkoopmanagersindices voor de industrie in de eurozone wijzen in mei nog altijd op krimp, maar minder sterk dan in april. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 33,4 in april naar 39,4 afgelopen maand. Er werd een stand van 39,5 voorzien. 

Econoom Chris Williamson van IHS Markit wees erop dat de grootste terugval in de economische activiteit achter de rug lijkt. Williamson zag dat bedrijven langzaam hun werkzaamheden opstarten, nu wereldwijd de lockdown-maatregelen worden teruggeschroefd. De econoom verwacht dat het verder terugschroeven van de maatregelen de industrie goed zal doen in de komende maanden. 

Williamson blijft zich evenwel afvragen wanneer de Europese industrie weer zal groeien, omdat zowel de binnen- als buitenlandse vraag onder druk blijft staan door de anderhalvemetermaatschappij, de hoge werkloosheid en de terugval van bedrijfswinsten.

Olie noteerde maandag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het rood op 35,25 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 37,84 dollar werd betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1106. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1133.

Bedrijfsnieuws

AB InBev heeft de verkoop van Carlton & United Breweries aan Asahi Group Holdings afgerond. AB InBev zal vrijwel alle opbrengsten uit de verkoop van de Australische activiteiten gebruiken om schulden af te lossen. Het aandeel steeg 2,5 procent.

Ageas is tevreden met de uitspraak van het Hof van Cassatie in de MCS-zaak, waarbij alle vorderingen ingesteld in juli 2019 door voormalige houders van zogeheten Mandatory Convertible Securities zijn afgewezen. Daarmee komt er een einde aan de juridische procedures in deze zaak en is Ageas geen schadevergoeding verschuldigd. Het aandeel Ageas steeg 4,8 procent.

Lufthansa is zaterdag akkoord gegaan met voorwaarden die worden gesteld aan het reddingspakket. Wel moeten de raad van commissarissen en de aandeelhouders nog groen licht geven. Omdat Frankfurt gesloten is, was er maandag geen handel in het aandeel.

In Amsterdam en Parijs was Unibail-Rodamco-Westfield koploper met een koerswinst van 6,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een iets lagere opening tegemoet. 

De S&P 500 sloot vrijdag 0,5 procent hoger op 3.044 punten, terwijl de Dow Jones minder dan 0,1 procent daalde tot 25.383 punten. De Nasdaq eindigde 1,3 procent in de plus op een slot van 9.490 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 7, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Steun en Weerstand

juli 7, 2020

Tesla trekt shorts vacuüm | 7 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

Het laatste beursnieuws

updates

 • 09:21

  Beleggen in waterstof: Ontdek de beste waterstof aandelen van 2020

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven