Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 1 juni 2020 18:34

Europese beurzen hoger gesloten

De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten en daarmee juni goed gestart.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 354,20 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 4.762,78 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,5 procent hoger op 6.166,42 punten. De Duitse beurs was maandag gesloten vanwege de viering van Tweede Pinksterdag.

In Europa werd met opluchting gereageerd op het besluit van Washington vrijdag om de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China te handhaven, ondanks de politieke spanning in Hongkong.

"Er was sprake van een breed gedeelde opluchting op de financiële markten nadat president Trump op de eerste handelsdag van juni stopte met het aankondigen van schadelijke sancties tegen China. Hoewel Washington nog steeds van plan is om Hongkong zijn speciale status af te nemen, gaf Trump in zijn verklaring [vrijdagavond] weinig details, wat door investeerders werd geïnterpreteerd als een signaal dat toekomstige stappen weloverwogen en redelijk zullen zijn", zei analist Raffi Boyadjian van XM.

Bloomberg meldde evenwel dat China de invoer van Amerikaanse soja heeft stopgezet, wat de spanning tussen de twee landen zou kunnen aanwakkeren.

De markt negeerde vooralsnog de nationale protesten en rellen in de VS in een reactie op de moord op George Floyd. "Hoewel rellen en gewelddadige protesten de economische activiteit kunnen schaden, vooral gezien het feit dat veel staten net zijn begonnen met het heropenen van de economieën, lijken beleggers in dit stadium niet bezorgd en denken zij dat de impact onbeduidend is voor hun portefeuille", zei strateeg Hussein Sayed van FXTM.

De inkoopmanagersindices voor de industrie in de eurozone wezen in mei nog altijd op krimp, maar minder sterk dan in april. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 33,4 in april naar 39,4 afgelopen maand. Er werd een stand van 39,5 voorzien.

Econoom Chris Williamson van IHS Markit wees erop dat de grootste terugval in de economische activiteit achter de rug lijkt. Williamson zag dat bedrijven langzaam hun werkzaamheden opstarten, nu wereldwijd de lockdown-maatregelen worden teruggeschroefd. De econoom verwacht dat het verder terugschroeven van de maatregelen de industrie goed zal doen in de komende maanden.

De euro/dollar noteerde op 1,1117. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1096 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1098 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 3,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
AB InBev heeft de verkoop van Carlton & United Breweries aan Asahi Group Holdings afgerond. AB InBev zal vrijwel alle opbrengsten uit de verkoop van de Australische activiteiten gebruiken om schulden af te lossen. Het aandeel steeg 4,7 procent.

Nestlé won 1,0 procent, nadat een Europese rechtbank oordeelde dat het concern moet stoppen met het aanprijzen van zijn plantaardige hamburger als 'incredible', aangezien dit inbreuk maakt op de handelsmerken van concurrent Impossible Foods.

Lufthansa is zaterdag akkoord gegaan met voorwaarden die worden gesteld aan het reddingspakket. Wel moeten de raad van commissarissen en de aandeelhouders nog groen licht geven. Omdat Frankfurt gesloten is, was er maandag geen handel in het aandeel.

Scania AB, een dochterbedrijf van Volkswagen, wil ongeveer 5.000 banen schrappen. Dit is noodzakelijk, zo meent de fabrikant van onder meer vrachtwagens, omdat als gevolg van de coronacrisis de vraag terugloopt. 

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 3.045,26 punten. De Dow Jones index noteerde tevens vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

Rookworst van Ahold | 9 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 8, 2020

Beperkt opwaarts potentieel in AEX

juli 8, 2020

AEX 8 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

 • 09:21

  Beleggen in waterstof: Ontdek de beste waterstof aandelen van 2020

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke

09 jul 08:59 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Assetallocatie – Omgaan met “langer lager”

08 jul 13:52 Marco Knulst

GOLDEN CROSS Zilver in EUR