Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 29 mei 2020 12:47

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

De Amerikaanse futures wijzen vrijdag voorbeurs op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Markten staan vrijdag wereldwijd onder druk in aanloop naar een persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump over China. Beleggers vrezen voor een nieuwe escalatie.

Marktanalist Stephen Innes van AxiCorp meent dat alle ogen gericht zijn op deze persconferentie, waarin Trump zijn nieuwe positie ten opzichte van Beijing zal bepalen met het oog op de veiligheidswet die China aan Hongkong wil opleggen.

Innes waarschuwde er tevens voor dat als de Verenigde Staten Hongkong voortaan als een Chinese stad beschouwen, kredietwaardigheidsbeoordelaars gedwongen zouden kunnen zijn om hetzelfde te doen. "Een groter risico zou de herindeling van Hongkong als opkomende markt kunnen zijn", zei hij. Hongkong is met andere ontwikkelde landen opgenomen in de MSCI World-index, terwijl China in de opkomende markten-index staat. Als Hongkong gekwalificeerd wordt als een opkomende markt, dreigt volgens hem een enorme kapitaaluitstroom.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven en de groothandelsvoorraden van april, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1136. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1102 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet getekend, waarmee hij sociale mediabedrijven als Twitter en Facebook aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun platformen. Trump wil hiermee een poging wagen om social media-partijen te reguleren. Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, zei op de Amerikaanse zender Fox dat zijn bedrijf niet zou moeten checken op feitelijke onjuistheden die gebruikers posten. Hij wil niet die scheidsrechter zijn, legde hij uit. Twitter noteerde voorbeurs 0,8 procent lager, terwijl Facebook 0,2 procent steeg.

Costco daalde voorbeurs 1,8 procent. Costco rapporteerde hogere verkopen over het laatste kwartaal, maar de groei was niet zo sterk als bij concurrenten, die tijdens de pandemie ook open bleven.

Salesforce.com heeft de winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, omdat het bedrijf aangaf sommige klanten meer ruimte te geven bij hun betalingen vanwege de noodzaak tot investeringen met het oog op de corona-uitbraak. Het aandeel verloor voorbeurs 3,4 procent.

Cisco Systems neemt maker van beveiligingssoftware ThousandEyes over. Persbureau Bloomberg meldde eerder een overnamesom van bijna 1 miljard dollar. Het aandeel Cisco lijkt vlak te gaan openen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.029,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 25.400,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 9.368,99 punten. 


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 6, 2020

GoldenCrosses – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1

juli 6, 2020

Kijk terug: Een robuuste portefeuille bouwen in een volatiele omgeving | BeleggersFair Kennis Update 2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven