Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 28 mei 2020 19:30

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerst donderdag hoger. Met nog een paar uur handel te gaan, noteert de S&P 500 0,9 procent in het groen. De Dow Jones index gaat 0,6 procent omhoog en de Nasdaq wint 1,1 procent.

De aandelenmarkten in New York begonnen de dag voorzichtig, waarbij beleggers de spanningen tussen de VS en China nauwlettend in de gaten houden.
 
Woensdagavond stemde het Huis van Afgevaardigden in met een wet die sancties voorschrijft voor Chinese overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij de onderdrukking van moslimminderheden in China. Zo groeit de reeks stekeligheden die Beijng en Washington de afgelopen dagen uitwisselden. Een paar uur eerder stelde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vast dat Hongkong niet langer in sterke mate autonoom is ten opzichte van China. Dit opent de weg voor president Donald Trump voor stappen zoals het intrekken van bepaalde handelsafspraken met de stadstaat.

Beijing verhardde woensdag zijn toon, doorpakkend met een resolutie om een nationale veiligheidswet door te voeren in Hongkong, bedoeld om protesten tegen het Chinese gezag de kop in te drukken.

Hoewel de geopolitieke spanningen flink oplopen, is dat in het marktsentiment nog niet terug te zien, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Op macro-economisch vlak trokken de wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS opnieuw veel aandacht. Die kwamen met 2,1 miljoen stuks uit conform de verwachting van analisten. Het aantal was lager dan de 2,45 miljoen aanvragen een week eerder.

"Er is veel optimisme dat de Amerikaanse economie weer uit het slop raakt. Belangrijk daarbij is dat er geen tekenen zijn van een tweede besmettingsgolf", aldus marktstrateeg Jeffrey Schulze van ClearBridge Investments. 

De orders voor duurzame goederen daalden in april zoals verwacht fors, met ruim 17 procent, na een vergelijkbare afname in maart. Ook de aanstaande woningverkopen in de VS daalden in april met een dubbelcijferig percentage, van bijna 22 procent.

Verder bleek vanmiddag uit een nieuwe raming dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 5 procent is gekrompen. Dat was in een eerste voorspelling nog 4,8 procent. Marktanalist Philip Marey van Rabobank benadrukte donderdag tegenover ABM Financial News dat de grootste klap in het tweede kwartaal zal komen. 

De euro/dollar noteert 0,7 procent hoger op 1,1081. Een vat WTI-olie wordt bijna 4 procent duurder ondanks een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Twitter daalt donderdag 2,7 procent, nu president Trump een decreet zal ondertekenen waarmee er meer toezicht komt op social media bedrijven. Facebook stijgt 0,4 procent.

HP Inc zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 11 procent dalen, terwijl door de uitbraak van het coronavirus er een extra vraag naar laptops voor medewerkers was om vanuit huis te kunnen werken. HP verkocht 5 procent meer laptops, maar desktop computers en printers zagen de omzet met 23 en 19 procent dalen. HP verwacht een aangepaste winst per aandeel van 39 tot 45 cent in het lopende kwartaal, tegen een consensusverwachting van 47 cent. Het aandeel verliest ruim 11 procent aan waarde.

News Corp stopt met het drukken van meer dan honderd Australische lokale en regionale kranten per eind juni. Zesendertig redacties worden opgeheven en 76 andere nieuwsbronnen zullen alleen nog online te lezen zijn. Het mediabedrijf reageert daarmee op marktbewegingen in het medialandschap die in gang werden gezet door de pandemie. Het aandeel verliest 0,9 procent.

American Airlines schrapt 30 procent van de banen bij het management en op de administratie. De luchtvaartmaatschappij treft voorbereidingen om in te krimpen, nu de vraag naar vliegtickets is gedecimeerd door het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij ziet wel signalen van aantrekkende vraag, nadat reisverboden en vrees voor besmettingen de luchtvaart in maart en april vrijwel geheel plat legden. Het aandeel daalt 5,1 procent.

Aandelen Boeing stijgen 3,2 procent nadat de vliegtuigbouwer woensdag aankondigde om meer dan 13.000 banen te schrappen.

De Aandeelhouder TV

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:53

  TA van Edward Loef – Koerssprint in Porsche en Volkswagen

 • 13:33

  Meest verhandelde aandelen & opties van februari 2021 – populairste aandelen bij LYNX

 • 08:37

  Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

Masterclasses

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak