Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 28 mei 2020 11:32

Valuta: euro houdt niveau vast

De euro heeft zijn stijging van woensdag na het bijgestelde hulpplan van de Europese Unie weten te consolideren, ofschoon er nog geen consensus in de Unie over het voorstel bestaat.

"Als je naar de koers van 1,10 dollar voor een euro kijkt, dan lijkt de markt er rekening mee te houden dat het plan van 750 miljard euro een kans van slagen heeft", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "In juni komen de EU-lidstaten bij elkaar om het plan te bespreken en goedkeuring ervan gebeurt alleen op basis van unanimiteit. Maar als bijvoorbeeld Nederland als enige overblijft, omdat Den Haag pertinent gekant blijft tegen giften aan andere lidstaten, dan is het de vraag of het dan ook niet doorgaat", aldus de Van der Meer.

Van der Meer verwacht niet dat de valutamarkten vandaag reageren op welk macro-economisch cijfer dan ook, met uitzondering van de wekelijkse steunaanvragen. "Mocht het verwachte aantal van afgerond 2,1 miljoen aanzienlijk worden overtroffen, dan kan de dollar weer als een safe haven-magneet gaan werken en zie ik de euro toch weer terrein verliezen", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

Van de eurozone verscheen het consumentenvertrouwen over mei en die bleef in een definitieve meting staan op 18,8 negatief, een lichte verbetering ten opzichte van het vertrouwen in april.

Vanmiddag is het met de macrodata aan de drukke kant. De reeks begint met de publicatie van de voorlopige trend in de consumentenprijzen in Duitsland over mei, gevolgd door de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten voor de week die eindigde op 23 mei. Tegelijkertijd wordt de tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal en de orders voor duurzame goederen over april bekend gemaakt. Daarna is het de beurt aan de verkopen van bestaande woningen over april en tot besluit de van woensdag uitgestelde wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 23 mei.

De Duitse consumentenprijzen dalen naar verwachting op maandbasis met 0,1 procent tegen een een stijging met 0,3 procent in april ten opzichte van maart. Op jaarbasis ligt de verwachting op een stijging met 0,6 procent, licht lager dan de 0,8 procent in april op jaarbasis.

De steunaanvragen in de Verenigde Staten komen naar verwachting uit op 2,05 miljoen tegen 2,438 miljoen over de week die eindigde op 16 maart.

De eerste raming voor de krimp van de Amerikaanse economie lag op 4,8 procent en daarin komt naar verwachting met de tweede raming geen verandering.

De orders voor duurzame goederen van de Verenigde Staten zijn over april op maandbasis naar verwachting met 17,0 procent gedaald tegen een afname met 14,4 procent in maart op maandbasis.

De verkopen van bestaande woningen over april zijn in de Verenigde Staten in de prognoses met 15,0 procent op maandbasis afgenomen tegen een daling met 20,8 procent een maand ervoor, eveneens op maandbasis.

Voor de olievoorraden wordt een daling met 1,6 miljoen vaten verwacht. Een week eerder bedroeg de daling bijna 5 miljoen vaten.

Er is vandaag één spreker van belang en dat is Michael Saunders. Hij is bestuurslid van de Bank of England en houdt vandaag een speech over de betekenis van het coronavirus voor het monetaire beleid.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,1006 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8986 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,2278 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 7,1575 Chinese yuan. De dollar noteerde vandaag onveranderd en noteerde daarmee op 107,7255 yen. 

De Aandeelhouder TV

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase

13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend