Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 28 mei 2020 12:14

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger en daarmee blijft het positieve sentiment op de aandelenmarkten intact.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,7 procent op 351,30 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,2 procent naar 11.682,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,5 procent met een stand van 4.710,37 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,6 procent naar 6.177,95 punten.

Marktpartijen lijken nog altijd vooruit te lopen op een economisch herstel, nu de coronamaatregelen worden versoepeld.
 
Van de eurozone verscheen het consumentenvertrouwen over mei en die bleef in een definitieve meting staan op 18,8 negatief, een lichte verbetering ten opzichte van het vertrouwen in april.

Vanmiddag is het met de macrodata aan de drukke kant. De reeks begint met de publicatie van de voorlopige trend in de consumentenprijzen in Duitsland over mei, gevolgd door de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd wordt de tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal en de orders voor duurzame goederen over april bekend gemaakt. Daarna is het de beurt aan de verkopen van bestaande woningen over april en tot besluit de van woensdag uitgestelde wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 23 mei.

De Duitse consumentenprijzen dalen naar verwachting op maandbasis met 0,1 procent tegen een een stijging met 0,3 procent in april ten opzichte van maart. Op jaarbasis ligt de verwachting op een stijging met 0,6 procent, licht lager dan de 0,8 procent in april op jaarbasis.

De steunaanvragen in de Verenigde Staten komen naar verwachting uit op 2,05 miljoen tegen 2,438 miljoen over de week die eindigde op 16 maart. De eerste raming voor de krimp van de Amerikaanse economie lag op 4,8 procent en daarin komt naar verwachting met de tweede raming geen verandering. De orders voor duurzame goederen van de Verenigde Staten zijn over april op maandbasis naar verwachting met 17,0 procent gedaald tegen een afname met 14,4 procent in maart op maandbasis.

Olie noteerde donderdag verdeeld. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het . op 59, dollar, terwijl voor een juli-future Brent 66, dollar werd betaald, een . van 0, procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1000. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1019 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0987 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

easyJet gaat zijn personeelsbestand met maximaal 30 procent inkrimpen. De prijsvechter telt circa 15.000 werknemers en de ontslagen zullen verdeeld worden over alle geledingen van de luchtvaartmaatschappij. Voor het komende kwartaal verwacht easyJet dat het in vergelijking met een jaar eerder ongeveer 30 procent van de geplande vliegcapaciteit zal inzetten. Pas in 2023 voorziet de onderneming dat de vraag naar vliegtickets weer het niveau van 2019 zal behalen. De koers van het aandeel easyJet steeg donderdag 4,6 procent.

Argen-X heeft met een plaatsing van aandelen circa 750 miljoen dollar opgehaald. Dat is meer dan de 500 miljoen dollar waarop Argen-X dinsdag zei te mikken. Argen-X zag zijn aandelenkoers donderdag 2,7 procent oplopen.

JDE Peet's heeft de inschrijving voor zijn aandelenuitgifte gesloten. Er was meer dan voldoende animo, liet JDE Peet's weten. Vermoedelijk maakt het koffiebedrijf vrijdag 29 mei bekend tegen welke prijs de aandelen worden geplaatst.

In Frankfurt waren net als de afgelopen handelsdag de winnende aandelen in de hoofdindex in de meerderheid met vandaag 7 aandelen met een winst van meer dan 2,0 procent, maar geen enkele met een plus van meer dan 3,0 procent. Daimler verloor 3,0 procent, Volkswagen zelfs 4,8 procent.

In Parijs waren de verhoudingen tussen de plussen en minnen gelijk aan die in Frankfurt, maar hier waren er wel koersen die meer dan 3,0 procent hoger noteerden, in dit geval 3. Financials hadden het in Parijs vandaag even lastig, gezien de daling van de koers van het aandeel van BNP Paribas met 3,0 procent en die van Société Générale met zelfs 4,0 procent.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De Dow Jones index sloot woensdag 2,2 procent hoger op 25.548 punten. De S&P500 index steeg 1,5 procent naar 3.036,13 punten en technologie-index Nasdaq klom 0,8 procent tot 9.412 punten.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke