Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 28 mei 2020 18:30

Europese beurzen blijven positief gestemd

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verder gestegen. Op een slot van 355,47 punten, won de Stoxx Europe 600 index 1,6 procent. De Duitse DAX steeg 1,1 procent op 11.781,13 punten, de Franse CAC 40 won 1,8 procent tot 4.771,39 punten en de Britse FTSE 100 ging 1,2 procent hoger tot 6.218,79 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets blijft de recente heropening van economieën wereldwijd een belangrijk thema en de voornaamste reden waarom het sentiment onder beleggers positief blijft.

Daarnaast is de markt optimistisch over een mogelijk coronavaccin. Zo presenteert het Britse AstraZeneca spoedig eerste resultaten van een onderzoeksstudie van een vaccin dat het ontwikkelt samen met de Universiteit van Oxford.

Ondertussen heeft het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China nog geen grote impact op de Europese aandelenmarkten, aldus Madden. "Maar beleggers zijn zich er van bewust dat de situatie snel kan escaleren."

Op macro-economisch vlak was er donderdag in de eurozone aandacht voor het consumentenvertrouwen in mei, dat in een definitieve meting bleef staan op 18,8 negatief, een lichte verbetering ten opzichte van het vertrouwen in april.

In Duitsland kwam de inflatie in mei lager uit dan in april. De stijging van de consumentenprijzen met 0,6 procent op jaarbasis was wel conform de verwachting.

Olie werd donderdag 2 procent duurder ondanks een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1019.
 
Bedrijfsnieuws

easyJet gaat zijn personeelsbestand met maximaal 30 procent inkrimpen. De prijsvechter telt circa 15.000 werknemers en de ontslagen zullen verdeeld worden over alle geledingen van de luchtvaartmaatschappij. Voor het komende kwartaal verwacht easyJet dat het in vergelijking met een jaar eerder ongeveer 30 procent van de geplande vliegcapaciteit zal inzetten. Pas in 2023 voorziet de onderneming dat de vraag naar vliegtickets weer het niveau van 2019 zal behalen. De koers van de prijsvechter steeg donderdag 4,4 procent.

Moody's heeft de kredietrating van British Airways verlaagd tot in junkstatus. Het aandeel van moederbedrijf International Consolidated Airlines daalde 0,9 procent.

Argen-X heeft met een plaatsing van aandelen circa 750 miljoen dollar opgehaald. Dat is meer dan de 500 miljoen dollar waarop Argen-X dinsdag zei te mikken. Argen-X zag zijn aandelenkoers donderdag 3,1 procent oplopen.

JDE Peet's heeft de inschrijving voor zijn aandelenuitgifte gesloten. Er was meer dan voldoende animo, liet JDE Peet's weten. Vermoedelijk maakt het koffiebedrijf vrijdag 29 mei bekend tegen welke prijs de aandelen worden geplaatst. Volgens een bankier zal de uitgifteprijs ten minste op 31,50 euro per aandeel komen te liggen, zo meldde hij aan ABM Financial News.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot licht hoger.

De Aandeelhouder TV

maart 7, 2021

Correctie in tech-aandelen nog niet voorbij

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:53

  TA van Edward Loef – Koerssprint in Porsche en Volkswagen

 • 13:33

  Meest verhandelde aandelen & opties van februari 2021 – populairste aandelen bij LYNX

 • 08:37

  Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

Masterclasses

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak