Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 27 mei 2020 20:43

Wall Street hoger

De Amerikaanse beurzen stonden woensdag hoger, op optimisme dat de economie aantrekt en dat de autoriteiten mogelijk meer gaan stimuleren om het herstel te bespoedigen. 
 
De Dow Jones-index stond 1,3 procent hoger. De S&P500-index steeg 0,7 procent en technologie-index Nasdaq klom 0,1 procent.

Beleggers waren in een juichstemming na signalen dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht aantrekt in verschillende delen van het land. Aantrekkende reserveringen in restaurants en en uitgaven in hotels en bij luchtvaartmaatschappijen vallen samen met een daling van het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen. 

De technologiesector beperkte de winsten, nadat zorgen over spanningen tussen Beijing en Washington over Hong Kong escaleerden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken constateerde dat Hong Kong niet meer autonoom is, na de recente stappen van China die de zelfstandigheid van het financiële centrum ondermijnen. De stap kan leiden tot sancties tegen Beijing van Amerikaanse kant, waardoor de handelsoorlog tussen de twee landen weer kan oplaaien.
 
Volgens strateeg Daniel Gerard van State Street Global Markets is de markt ondanks de recente stijgingen echter nog steeds kwetsbaar. "Het is in deze pandemie al moeilijk genoeg om de handel op gang te brengen", zei hij. "Als we daar de complicaties van de handelsoorlog aan toevoegen, zal het herstel vertragen", voegde hij toe.
  
Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 2,7 procent. De marktindex steeg van 727,1 naar 746,5.

Later op de dag volgde het Beige Book van de Federal Reserve, dat een dramatisch beeld schetste van de Amerikaanse economie. 

De euro/dollar noteerde op 1,0987. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0980 op de borden.
 
Olie noteerde woensdag tot 3,5 procent lager voor Brent-olie en 0,8 procent lager in New York.

Bedrijfsnieuws

Boeing kondigde aan bijna 7.000 medewerkers naar huis te sturen, bovenop 2.500 medewerkers die vrijwillig deelnemen aan een vertrekregeling. De vliegtuigbouwer moet drastisch afslanken nu de vraag naar nieuwe vliegtuigen is gekelderd, door de coronacrisis. Het aandeel steeg 1,8 procent.

Boeing en Airbus doen onderzoek naar het gedrag van het coronavirus in vliegtuigen.

Amazon.com voert vergevorderde gesprekken voor de overname van technologiebedirjf Zoox.com, waarmee de e-commercegigant zijn positie in de markt voor autonoom rijden wil verstevigen. Het aandeel daalde 0,7 procent.

Twitter daalde 3 procent, nadat het microblogplatform een aantal tweets van president Trump voorzag van een waarschuwing, omdat ze potentieel misleidende informatie bevatten. De president reageerde als door een wesp gestoken. "Twitter verstikt het vrije woord volledig en ik zal als president niet toestaan dat dit gebeurt!", meldde het Amerikaanse staatshoofd verbolgen op zijn Twitter-account.

Gilead Sciences steeg 1,2 procent, nadat de farmaceut een tienjarige deal tekende om het immuno-oncologische geneesmiddel RCUS van Arcus Biosciences te ontwikkelen en te vermarkten. Arcus verloor 14 procent.

Papa John's steeg 5 procent, nadat de pizzaketen meldde dat de identieke omzet in Noord-Amerika tussen 30 maart en 26 april met bijna 27 procent is gestegen en tussen 27 april en 24 mei zelfs met 33,5 procent.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken