Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 27 mei 2020 22:17

Stevige winsten op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten, op optimisme dat de economie aantrekt en dat de autoriteiten mogelijk meer gaan stimuleren om het herstel te bespoedigen, ondanks een somber economisch rapport van de Federal Reserve.
 
De Dow Jones-index sloot 2,2 procent hoger op 25.548 punten. De S&P500-index steeg 1,5 procent naar 3.036,13 punten en technologie-index Nasdaq klom 0,8 procent tot 9.412 punten.

Dinsdag stegen de Dow Jones-index en de S&P500 ook al terwijl de Nasdaq-beurs achterbleef.

De spanningen tussen de Verenigde Staten en China laaiden weer op en een nieuw rapport van de Federal Reserve liet zien hoe hard de Amerikaanse bedrijven geraakt zijn door de coronaviruspandemie, maar toch bleven beleggers optimistisch.

"Beleggers lijken bemoedigd door nieuws over vaccinaties of behandelingen tegen het coronavirus", dacht Brian Nick van Nuveen. "Gekoppeld aan recente indicaties dat april de bodem was voor de mondiale economie, betekent dit dat de cijfers slecht zijn, maar niet zo slecht als april".

Het Beige Book van de Federal Reserve over de toestand van de Amerikaanse economie medio mei wees op sterke krimp in de meeste districten, massale werkloosheid en moeilijkheden om werknemers weer aan de slag te laten gaan, terwijl werkenden zich zorgen maken over hun gezondheid, moeilijk toegang krijgen tot kinderopvang, maar wel "gulle werkloosheidsuitkeringen" ontvangen.

Beleggers bleven positief over verspreide signalen dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht aantrekt in verschillende delen van het land. Aantrekkende reserveringen in restaurants en en uitgaven aan hotels en vliegtickets vallen samen met een daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus. 

De technologiesector beperkte de winsten, nadat zorgen over spanningen tussen Beijing en Washington over Hong Kong escaleerden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken constateerde dat Hong Kong niet meer autonoom is, na de recente stappen van China die de zelfstandigheid van het financiële centrum ondermijnen. De stap kan leiden tot sancties tegen Beijing van Amerikaanse kant, waardoor de handelsoorlog tussen de twee landen weer kan oplaaien.
  
Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 2,7 procent.  

De euro/dollar noteerde op 1,0987. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0980 op de borden.
 
De olieprijs sloot 4,5 procent lager in New York, op 32,81 dollar, op zorgen over een hernieuwde Amerikaans-Chinese handelsoorlog en vrees voor terugkerende productie in Rusland en de VS.  

Bedrijfsnieuws

Boeing kondigde aan bijna 7.000 medewerkers naar huis te sturen, bovenop 2.500 medewerkers die vrijwillig deelnemen aan een vertrekregeling. De vliegtuigbouwer moet drastisch afslanken nu de vraag naar nieuwe vliegtuigen is gekelderd, door de coronacrisis. Het aandeel sloot 3,4 procent hoger.

Amazon.com voert vergevorderde gesprekken voor de overname van technologiebedrijf Zoox.com, waarmee de e-commercegigant zijn positie in de markt voor autonoom rijden wil verstevigen. Het aandeel daalde 0,5 procent.

Twitter daalde 3 procent, nadat het microblogplatform een aantal tweets van president Trump voorzag van een waarschuwing, omdat ze potentieel misleidende informatie bevatten. De president reageerde als door een wesp gestoken. "Twitter verstikt het vrije woord volledig en ik zal als president niet toestaan dat dit gebeurt!", meldde het Amerikaanse staatshoofd verbolgen op zijn Twitter-account.

Gilead Sciences werd 2,3 procent meer waard, nadat de farmaceut een tienjarige deal tekende om het immuno-oncologische geneesmiddel RCUS van Arcus Biosciences te ontwikkelen en te vermarkten. Het aandeel Arcus daale 19 procent in waarde.

Papa John's sloot 6 procent hoger, nadat de pizzaketen meldde dat de identieke omzet in Noord-Amerika tussen in april met bijna 27 procent is gestegen en in de periode tot 24 mei zelfs met 33 procent.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken