Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 27 mei 2020 12:52

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

De Amerikaanse futures wezen woensdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,2 procent in het groen.

Beleggers zijn in een juichstemming na signalen dat de economische activiteit sneller dan verwacht wordt hervat in delen van de VS. Restauranreserveringen en uitgaven in hotels en bij luchtvaartmaatschappijen lijken in de VS aan te trekken en vallen samen met een daling van het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen. Daar staan wel oplopende spanningen tussen China en de VS tegenover.

Strateeg Steve Englander van Standard Chartered Bank zei dat beleggers aandelen terugkopen die ze op het hoogtepunt van de pandemie juist verkochten. "Er is enig vertrouwen in de markt dat het ergste inmiddels achter de rug is en dat de kans op het rampscenario, waarbij we bijvoorbeeld zes maanden opgesloten zouden zitten, nu kleiner is", zei hij.

Volgens strateeg Daniel Gerard van State Street Global Markets is de markt ondanks de recente stijgingen echter nog steeds kwetsbaar. "Het is in deze pandemie al moeilijk genoeg om de handel op gang te brengen", zei hij. "Als we daar de complicaties van de handelsoorlog aan toevoegen, zal het herstel vertragen", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Donald trump zei dinsdag voorbereidingen te treffen om later deze week actie te ondernemen tegen China vanwege diens pogingen om de greep op Hongkong te verstevigen. "Je zult er meer over horen...voor het einde van de week", voegde Trump toe, die erop hintte dat zijn reactie "heel krachtig" zal zijn.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door het Beige Book van de Federal Reserve later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1025. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0980 op de borden. 

De euro/dollar stijgt in aanloop naar een speech van voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie vanmiddag. De geruchtenmachine draait volop en meldt dat zij een steunpakket ter waarde van 750 miljard euro zal presenteren, waarvan 250 miljard euro in de vorm van leningen en 500 miljard euro in de vorm van giften.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Boeing zal deze week circa 2.500 ontslagen aankondigen in de eerste fase van een bredere bezuinigingen als gevolg van het coronavirus. Het zou gaan om werknemers die vrijwillig kiezen voor een vertrekregeling. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent hoger.

Boeing en Airbus doen onderzoek naar het gedrag van het coronavirus in vliegtuigen. 

Amazon.com voert vergevorderde gesprekken voor de overname van technologiebedirjf Zoox.com, waarmee de e-commercegigant zijn positie in de markt voor autonoom rijden wil verstevigen. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger.

Twitter noteerde voorbeurs vlak, nadat de microblog aankondigde voortaan een waarschuwing bij de tweets van Trump te plaatsen met de boodschap dat de tweets mogelijk misleidende informatie bevatten. "Twitter verstikt het vrije woord volledig en ik, als president, zal niet toestaan dat dit gebeurt!", reageerde Trump verbolgen op zijn Twitter-account.

Merck zei te werken aan twee potentiële vaccins en een experimenteel medicijn tegen het coronavirus. Het aandeel won 1,3 procent.

HP komt nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel won voorbeurs 1,7 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 2.991,77 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het groen op 24.995,11 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 9.340,22 punten.

De Aandeelhouder TV

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase

13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend