Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 27 mei 2020 19:33

Europese beurzen sluiten hoger

De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten na berichten over een groot stimuleringsplan van de EU en aanhoudend optimisme over de versoepeling van de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 349,75 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,3 procent op 11.657,69 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,8 procent met een stand van 4.688,74 punten. De Britse FTSE won 1,3 procent en steeg naar 6.144,25 punten.

De euro veerde op nadat de Europese Commissie meldde dat er een herstelfonds van 750 miljard euro komt om de economie van de EU-landen door de diepe recessie te loodsen die door de coronapandemie is veroorzaakt. Frankrijk en Duitsland hoopten op 500 miljard euro aan steun zonder terugbetalingsvoorwaarden, terwijl de vier zuinige landen Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Nederland, liever alleen leningen wilden zien.

"De omvang van het voorstel is duidelijk een steun voor risico-beleggingen in heel Europa", zei Oliver Blackburn van Janus Henderson Investors. "De volgende vraag is hoe snel het plan kan worden goedgekeurd en hoe snel het geld wordt uitgegeven."

De versoepeling van de beperkende maatregelen hielp aandelen die aan de reissector gerelateerd zijn, zoals luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus zoals TUI, verder omhoog. Ook banken profiteerden van het optimisme op de beurs.

"Het is goed om te zien dat het stokje van de technologiesector wordt doorgegeven aan de meer alledaagse sectoren", zei Chris Beauchamp van IG. "Anderen zullen misschien waarschuwen dat dit herstel van aandelen die zwaar verkocht zijn, mogelijk slechts van tijdelijk aard is."

Het Franse consumentenvertrouwen daalde in mei nog wat verder, maar bleef met een indexcijfer van 93 één punt boven de prognose. Het ondernemersvertrouwen was nog altijd historisch laag.

Er waren geen richtinggevende macrocijfers in de VS. 

Voorzitter Christine Lagarde van de ECB zei woensdag dat het milde scenario van 5 procent economische krimp in de eurozone overboord kan, zodat we nu mogen rekenen op een daling van het bruto binnenlands product dit jaar met 8 tot 12 procent.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0958 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0982 op de borden.

Olie werd woensdag goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 2,9 procent in het rood op 33,34 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 35,17 dollar werd betaald, een daling van 2,8 procent.
 
Bedrijfsnieuws

Sanofi is van plan 11,7 miljard dollar op te halen met de verkoop van bijna het gehele belang van 20,6 procent in het Amerikaanse biotechbedrijf Regeneron Pharmaceuticals. Sanofi wil de verkoopopbrengst gebruiken om de innovatie en groei binnen het bedrijf verder aan te jagen. Het aandeel Sanofi sloot vlak.

Commerzbank wil met de uitgifte van achtergestelde obligaties tot 3 miljard euro ophalen om de buffers om verliezen op te vangen te versterken. Het aandeel steeg 3,7 procent. Ook andere banken lagen er goed bij. Zo steeg Deutsche Bank 4,7 4,5 procent en BNP Paribas zelfs 8,8 procent. ING werd 6 procent duurder.

Luchtvaartorganisatie IATA houdt in een recente analyse van de schuldpositie van de mondiale luchtvaartsector rekening met een stijging met 120 miljard dollar aan het eind van dit jaar ten opzichte van de 550 miljard dollar die aan het begin van 2020 in de boeken stond. Air France-KLM zag de koers 3 procent oplopen, terwijl Lufthansa een forse middagwinst van 7 procent inleverde en vlak sloot. 

Autofabrikant Renault was spekkoper in Parijs, met een koerswinst van 17 procent, nadat de Franse president Emmanuel Macron de Franse auto-industrie 8 miljard euro steun toezegde.  
 
Tussenstanden Wall Street

De beurzen op Wall Street lieten woensdag een verdeeld beeld zien. De S&P500 en de Dow Jones stegen, terwijl de Nasdaq daalde.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 7, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Steun en Weerstand

juli 7, 2020

Tesla trekt shorts vacuüm | 7 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven