Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 27 mei 2020 12:24

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag hoger en ook vandaag lijkt het optimisme over de versoepeling van maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan de belangrijkste drijfveer.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een stijging van 0,7 procent op 351,10 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,7 procent op 11.700,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,8 procent met een stand van 4.687,37 punten. De Britse FTSE won woensdag 1,5 procent en steeg naar 6.157,92 punten.

Het Franse consumentenvertrouwen over mei daalde ten opzichte van april nog wat verder, maar de bijbehorende index bleef met een stand van 93 één punt boven de prognose. Het ondernemersvertrouwen in mei herstelde licht, maar met 59 was het niveau nog altijd historisch laag.

De macro-economische agenda van de Verenigde Staten bevat voor woensdag geen data, mede door de viering van Memorial Day afgelopen maandag, waarmee verschillende macrocijfers één dag in de week opschuiven, waaronder de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 23 mei.

Wel verschijnt vanavond van de Federal Reserve het Beige Book in aanloop naar het rentebesluit over twee weken.

Verder wil de Europese Commissie wil 750 miljard euro vrijmaken voor coronasteun, zo schreef persbureau DPA woensdag op basis van bronnen. Later vandaag zal voorzitter van de Commissie Ursula von der Leyen een speech geven.
 
Tijdens een online vragengesprek zei voorzitter Christine Lagarde van de ECB woensdag dat het milde scenario van een economische krimp van 5 procent in de eurozone inmiddels overboord kan. Dat betekent dat de krimp in het medium of zware scenario zal uitkomen, wat neerkomt op een daling van het bruto binnenlands product met 8 tot 12 procent.

Naast Lagarde en Von der Leyen worden er nog vier optredens van prominenten verwacht. De eerste betreft één van de vice-president van de ECB Luis de Guindos voor de Spaanse Kamer van Koophandel. Nummer twee is voor de Britse premiers Boris Johnson die voor een comité verschijnt. De derde komt voor rekening van de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams. De laatste betreft de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard die een rede houdt op uitnodiging van het Howe Institute.

De euro/dollar noteerde op 1,1017. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0958 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0982 op de borden.

Olie noteerde woensdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het rood op 34,08 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 35,73 dollar werd betaald, een daling van 1,2 procent.
 
Bedrijfsnieuws

Sanofi is van plan 11,7 miljard dollar op te halen met de verkoop van bijna het gehele belang van 20,6 procent in het Amerikaanse biotechbedrijf Regeneron Pharmaceuticals. Sanofi wil de verkoopopbrengst gebruiken om de innovatie en groei binnen het bedrijf verder aan te jagen. De koers van het aandeel Sanofi noteerde woensdag 0,5 procent lager.

Commerzbank wil met de uitgifte van achtergestelde obligaties tot 3 miljard euro ophalen om de buffers om verliezen op te vangen te versterken. Het aandeel steeg 7,6 procent. Ook andere banken lagen er goed bij. Zo steeg Deutsche Bank 4,5 procent en BNP Paribas 8,1 procent. ING werd 6,0 procent duurder. 

Luchtvaartorganisatie IATA houdt in een recente analyse van de schuldpositie van de mondiale luchtvaartsector rekening met een stijging met 120 miljard dollar aan het eind van dit jaar ten opzichte van de 550 miljard dollar die aan het begin van 2020 in de boeken stond. Air France-KLM zag de koers van zijn aandeel 4,4 procent oplopen, terwijl Lufthansa 7,0 procent steeg.

Het Belgische Argen-X, dat dinsdag de koers hard zag stijgen na goede onderzoeksdata, kondigde dinsdagavond een emissie ter waarde van 500 miljoen dollar aan. De handel is het aandeel is geschorst. 
 
In Frankfurt werd de plus van de belangrijkste index breed gedragen met ook nu weer een flink aantal koerswinsten van meer dan 2 procent. Daarvan noteerden er 6 een plus van meer dan 4 procent.

Parijs deed voor dit beeld niet onder met een brede linie aan plussen en hier 11 fondsen die 4 procent of meer stegen, onder aanvoering van Renault dat 15,9 procent opliep, nadat de Franse president Emmanuel Macron de Franse auto-industrie 8 miljard euro steun toezegde.  
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,3 procent in het groen.

De S&P 500 index won dinsdag 1,2 procent tot 2.992 punten. De Dow Jones index steeg zelfs 2,2 procent op een slot van 24.995 punten. De Nasdaq hield het bij een bescheiden plus van 0,1 procent op 9.340 punten.

De Aandeelhouder TV

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase

13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend