Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 26 mei 2020 11:57

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger nu de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten beperken steeds meer worden opgeheven en er indicaties zijn dat pogingen om een vaccin tegen het virus te ontwikkelen succesvol zijn.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een stijging van 0,8 procent op 348,30 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,6 procent op 11.458,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,4 procent met een stand van 4.601,61 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 1,4 procent naar 6.078,82 punten.

Het Duitse consumentenvertrouwen over juni liet vanochtend een licht herstel zien van 23,1 negatief naar 18,9 negatief. Duitse exporteurs zijn over mei nog altijd niet positief gestemd, zo bleek uit een peiling van het Ifo Institut.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar 4 cijfers, en dat zijn achtereenvolgens de activiteitenindex over april van de Federal Reserve van Chicago, de ontwikkeling van de huizencijfers in de grootste steden van het land in maart, het consumentenvertrouwen over mei, zoals dat wordt bijgehouden door het onderzoeksbureau The Conference Board, en de verkopen van nieuwe woningen in mei.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 2,5 procent in het groen op 34,07 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 36,06 dollar werd betaald, een plus van 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0962. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0923 en maandagavond rond 22.00 uur stond er een stand van 1,0898 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Financieel directeur Andrew Findlay van easyJet stapt per mei 2021 op. Vorige week overleefde de CFO nog een motie van wantrouwen van oprichter Stelios Haji-Ioannou. Het aandeel won dinsdag 19,5 procent.

Sectorgenoot Lufthansa werd 5,5 procent duurder. De Duitse overheid is akkoord gegaan met een steunpakket ter waarde van maximaal 9 miljard euro voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. De koers van het aandeel steeg 7,1 procent.

Wirecard heeft voor de derde keer de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld. De jaarcijfers zullen nu op 18 juni worden gepubliceerd in plaats van 4 juni. Accountants hebben langer nodig om de cijfers te controleren. Het aandeel daalde 1,5 procent.

Renault en Nissan werken aan herstel van hun problematische alliantie, maar van de volledige fusie waar voormalig topman Carlos Ghosn naar streefde is geen sprake meer. Dat schreef persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen. De koers van het aandeel Renault noteerde dinsdag 6,3 procent hoger.

JDE Peet's wil tot 17 procent van het bedrijf naar de Amsterdamse beurs brengen door de plaatsing van nieuwe en bestaande aandelen bij institutionele beleggers voor 30,00 tot 32,25 euro per stuk, wat het bedrijf een marktkapitalisatie geeft van 14,9 miljard tot 16,0 miljard euro.

Argen-X heeft positieve resultaten geboekt in een Fase 3 ADAPT-studie met efgartigimod op mensen met de spierziekte myasthenia gravis. Argen-X meldde dat het primaire eindpunt in de studie werd bereikt. Zo werd efgartigimod goed getolereerd en met een veiligheidsniveau dat vergelijkbaar was met een placebo. Het aandeel noteerde dinsdag in Brussel 20,5 procent hoger.

Frankfurt kende 7 hoofdfondsen die een plus van meer dan 3 procent konden neerzetten. De koers van het aandeel Bayer noteerde een min van 2,2 procent ,

Parijs liet zelfs 16 van de 40 hoofdfondsen een stijging met meer dan 3 procent aantekenen, waarbij Unibail-Rodamco-Westfield zelfs met 11,2 procent opliep. Het aandeel Orange was de sterkste daler met een verlies van 1,3 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 2,1 procent in het groen.

Wall Street was maandag gesloten in verband met Memorial Day. De S&P 500 steeg vrijdag 0,2 procent op 2.955 punten. De Dow Jones index daalde fractioneel tot 24.465 punten en de Nasdaq won 0,4 procent op een slot van 9.325 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 6, 2020

GoldenCrosses – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1

juli 6, 2020

Kijk terug: Een robuuste portefeuille bouwen in een volatiele omgeving | BeleggersFair Kennis Update 2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven