Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 22 mei 2020 20:01

Uitgelicht: Altice overtuigt niet

Altice Europe wist met een update over het eerste kwartaal niet te overtuigen, waardoor de koers een forse tik kreeg en er afgelopen week nog maar een heel kleine plus overbleef.

Woensdagavond meldde de Franse kabelaar met een notering op het Damrak dat de omzet in de eerste drie maanden van het jaar met 3,6 procent is gestegen naar 3,63 miljard euro. Dat was in lijn met de verwachtingen van de analisten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 1,0 procent tot 1,31 miljard euro. Hier hadden analisten evenwel 1,33 miljard euro voorspeld.  

Bij Altice France steeg zowel de omzet als het resultaat, met respectievelijk 3,6 en 1,6 procent. En ook bij de internationale divisie steeg zowel de omzet als de EBITDA sterker dan verwacht, met ruim 3 en 2 procent.  

"Onderliggend vielen de groeicijfers toch enigszins tegen, temeer daar Altice met zijn schuldenberg een stevige toekomstige cashflow nodig heeft", zei analist Nico Inberg van IEX. 

Vooral op de Franse thuismarkt, "waar het toch moet gebeuren", vond Inberg de cijfers aan de magere kant. "In 2019 behaalde Altice een groei van 5,9 procent in Frankrijk. Dat is nu een stuk minder."

De nettoschuld van Altice bedroeg eind maart 31,2 miljard euro. De kabelaar streeft naar een verdere afbouw van de schuld tot 4,0 à 4,5 keer de EBITDA aan het einde van dit jaar. 

Outlook

Altice Europe stelde dankzij de solide jaarstart geen reden te zien te om zijn winstverwachting voor 2020 aan te passen.

Als voornaamste negatieve gevolgen van de coronacrisis noemde het bedrijf het uitstellen van de uitrol van het glasvezelnet tijdens de beperkende lockdownmaatregelen. Dit verwacht Altice Europe te kunnen inhalen.

De verkoop van apparatuur zal eind van dit kwartaal weer terugkomen, maar de advertentie-inkomsten kregen een harde klap, merkte het bedrijf verder op.

Altice Europe gaat uit van versoepeling van de lockdowns in het tweede kwartaal gevolgd door een geleidelijk economisch herstel.

"Het verhaal Altice is sowieso een langetermijn verhaal met veel fantasie in de hefboom die er in het aandeel zit", vindt Inberg, die de hefboom nu de verkeerde kant ziet uitwerken.

De analist heeft een Neutraal advies op het aandeel. "In deze onrustige markt is het verstandiger dit soort special occasions links te laten liggen", meent hij.

Analist Jakob Bluestone van Credit Suisse besloot na de kwartaalupdate om het koersdoel voor Altice te verlagen met 50 cent naar 4,00 euro. Het advies blijft net als bij IEX Neutraal.

Bluestone was vooral teleurgesteld in de Franse resultaten van Altice en besloot zijn taxaties voor 2020 te verlagen.

De kabelaar streeft, zo liet het bij de kwartaalcijfers weten, op de middellange termijn naar een vrije kasstroom van meer dan 1 miljard euro. Bluestone rekent voor 2022 op 1,1 miljard euro. Dat zou een "aantrekkelijk" dubbelcijferig rendement op de vrije kasstroom opleveren.

En ook analist Thomas Coudry van Bryan Garnier is te spreken over de "sterke kasstroom op de middellange termijn" die hij, net als Altice zelf, verwacht. Vooralsnog hanteert de analist evenwel een Neutraal advies met een koersdoel van 4,30 euro.

Na het verschijnen van de cijfers woensdagavond, sloot het aandeel Altice Europe donderdag 14 procent lager. Toch restte er op een slot van 3,57 euro vrijdag een weekwinst van 2,4 procent.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juni 1, 2020

Dollar onder druk en olie in de lift | 1 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie