Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 20 mei 2020 12:31

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag overwegend hoger, met een hoeger opening op Wall Street in het verschiet, nadat Wall Street dinsdag nog van groene naar rode cijfers draaide en uiteindelijk lager sloot toen de euforie over een coronavaccin werd getemperd door de notie dat de ontwikkeling ervan zich nog in een pril stadium bevindt.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,2 procent op 339,50 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 11.138,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 4.453,10 punten. De Britse FTSE won woensdag 0,2 procent naar 6.015,23 punten.

Met dit besef en in combinatie met diverse andere ontwikkelingen op het gebied van steunmaatregelen en de voorwaarden waartegen die zouden moeten worden opgetuigd en de verhouding tussen China en de Verenigde Staten, lijken sommige beleggers woensdag met name in Parijs toch nog even af te wachten en wat gas terug te nemen.

De consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk kwam over april 0,9 procent hoger uit, minder dan de stijging in maart. De producentenprijzen van de Britten daalden vorige maand met 0,7 procent.

De consumentenprijzen in de eurozone bleken in april met 0,3 procent op jaarbasis nog iets minder te zijn opgelopen dan in een voorlopige meting.

Vanmiddag verschijnen er in de Verenigde Staten nog de wekelijkse olievoorraden. Uit de eurozone komt in de tweede helft van de middag het voorlopige consumentenvertrouwen over april naar buiten. Het vertrouwen laat naar verwachting een licht herstel zien naar een indexstand van 21,5 negatief. In maart was dit 22,7 negatief.

Vanavond publiceert de Federal Reserve de notulen, zoals deze zijn opgemaakt tijdens de meeste recente beleidsvergadering.

De voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey praat het Britse ministerie van financiën bij over de economische gevolgen van het coronavirus. De voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic houdt een toespraak bij JAXUSA en zijn collega van de Fed van St. Louis James Bullard doet hetzelfde bij de Missouri Growth Association.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel praat vandaag met een aantal leidinggevenden van internationale organisaties.

Olie noteerde woensdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 32,03 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 35,02 dollar werd betaald, een winst van 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0941. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1, op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Marks & Spencer Group heeft het afgelopen boekjaar een lagere winst voor belasting geboekt, vanwege hogere kosten in verband met de corona-uitbraak. Marks & Spencer betaalt geen slotdividend uit om de liquiditeit tijdens de crisis op peil te houden. De retailer zei ook over in het lopende boekjaar niet van plan te zijn dividend uit te keren. De koers van het aandeel noteerde in Londen woensdag 7,8 procent hoger.

Rolls-Royce gaat als gevolg van de coronacrisis minstens 9.000 banen van de in totaal 52.0000 schrappen, waarmee de kosten met 700 miljoen pond moeten worden verlaagd. In totaal wil het bedrijf jaarlijks 1,3 miljard Britse pond besparen. De Britten verwachten dat de herstructurering tot en met 2022 circa 800 miljoen pond aan kosten met zich meebrengen. De aandelenkoers noteerde 2,5 procent lager.

Het kabinet heeft onrechtmatig gehandeld door niet vooraf het parlement te informeren toen in februari 2019 14 procent van de aandelen in Air France-KLM door de Nederlandse Staat is verworven. Dat schreef de Algemene Rekenkamer woensdag in een onderzoeksrapport. De koers van het aandeel Air France-KLM noteerde woensdag 4,5 procent lager.
 
In Frankfurt won het aandeel Fresenius Medical Care 3,3 procent, terwijl het aandeel Fresenius 5,6 procent steeg. Parijs liet veel minnen zien, waarvan meer dan de helft een verlies van meer dan 2 procent noteerde. Het aandeel Peugeot voerde de lijst van dalers aan met een verlies van 5,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het groen.

De S&P 500 index sloot dinsdag 1,1 procent lager op een slot van 2.923 punten. De Dow Jones index verloor 1,6 procent tot 24.207 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in de min op 9.185 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juni 2, 2020

Unibai Rodamco ziet opleving winkelcentra | 2 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 1, 2020

Dollar onder druk en olie in de lift | 1 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie