Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 20 mei 2020 12:31

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag overwegend hoger, met een hoeger opening op Wall Street in het verschiet, nadat Wall Street dinsdag nog van groene naar rode cijfers draaide en uiteindelijk lager sloot toen de euforie over een coronavaccin werd getemperd door de notie dat de ontwikkeling ervan zich nog in een pril stadium bevindt.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,2 procent op 339,50 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 11.138,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 4.453,10 punten. De Britse FTSE won woensdag 0,2 procent naar 6.015,23 punten.

Met dit besef en in combinatie met diverse andere ontwikkelingen op het gebied van steunmaatregelen en de voorwaarden waartegen die zouden moeten worden opgetuigd en de verhouding tussen China en de Verenigde Staten, lijken sommige beleggers woensdag met name in Parijs toch nog even af te wachten en wat gas terug te nemen.

De consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk kwam over april 0,9 procent hoger uit, minder dan de stijging in maart. De producentenprijzen van de Britten daalden vorige maand met 0,7 procent.

De consumentenprijzen in de eurozone bleken in april met 0,3 procent op jaarbasis nog iets minder te zijn opgelopen dan in een voorlopige meting.

Vanmiddag verschijnen er in de Verenigde Staten nog de wekelijkse olievoorraden. Uit de eurozone komt in de tweede helft van de middag het voorlopige consumentenvertrouwen over april naar buiten. Het vertrouwen laat naar verwachting een licht herstel zien naar een indexstand van 21,5 negatief. In maart was dit 22,7 negatief.

Vanavond publiceert de Federal Reserve de notulen, zoals deze zijn opgemaakt tijdens de meeste recente beleidsvergadering.

De voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey praat het Britse ministerie van financiën bij over de economische gevolgen van het coronavirus. De voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic houdt een toespraak bij JAXUSA en zijn collega van de Fed van St. Louis James Bullard doet hetzelfde bij de Missouri Growth Association.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel praat vandaag met een aantal leidinggevenden van internationale organisaties.

Olie noteerde woensdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 32,03 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 35,02 dollar werd betaald, een winst van 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0941. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1, op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Marks & Spencer Group heeft het afgelopen boekjaar een lagere winst voor belasting geboekt, vanwege hogere kosten in verband met de corona-uitbraak. Marks & Spencer betaalt geen slotdividend uit om de liquiditeit tijdens de crisis op peil te houden. De retailer zei ook over in het lopende boekjaar niet van plan te zijn dividend uit te keren. De koers van het aandeel noteerde in Londen woensdag 7,8 procent hoger.

Rolls-Royce gaat als gevolg van de coronacrisis minstens 9.000 banen van de in totaal 52.0000 schrappen, waarmee de kosten met 700 miljoen pond moeten worden verlaagd. In totaal wil het bedrijf jaarlijks 1,3 miljard Britse pond besparen. De Britten verwachten dat de herstructurering tot en met 2022 circa 800 miljoen pond aan kosten met zich meebrengen. De aandelenkoers noteerde 2,5 procent lager.

Het kabinet heeft onrechtmatig gehandeld door niet vooraf het parlement te informeren toen in februari 2019 14 procent van de aandelen in Air France-KLM door de Nederlandse Staat is verworven. Dat schreef de Algemene Rekenkamer woensdag in een onderzoeksrapport. De koers van het aandeel Air France-KLM noteerde woensdag 4,5 procent lager.
 
In Frankfurt won het aandeel Fresenius Medical Care 3,3 procent, terwijl het aandeel Fresenius 5,6 procent steeg. Parijs liet veel minnen zien, waarvan meer dan de helft een verlies van meer dan 2 procent noteerde. Het aandeel Peugeot voerde de lijst van dalers aan met een verlies van 5,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het groen.

De S&P 500 index sloot dinsdag 1,1 procent lager op een slot van 2.923 punten. De Dow Jones index verloor 1,6 procent tot 24.207 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in de min op 9.185 punten.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard