Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones maandag, 18 mei 2020 11:20

Valuta: euro en dollar stabiel

De euro/dollar ligt er maandagochtend stabiel bij, terwijl het Britse pond vanwege de vastlopende onderhandelingen voor de Brexit onder druk blijft staan. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen maandag tegen ABM Financial News.

Hoewel Mevissen het niet onwaarschijnlijk acht dat de Europese Centrale Bank later dit jaar de rente mogelijk met nog eens 10 basispunten zal verlagen, heeft de Federal Reserve recent aangegeven niets te voelen voor een negatieve rente, waardoor de rente als instrument om de markt te stimuleren vrijwel is uitgewerkt, redeneert de analist. Hierdoor is sprake van een relatief constante situatie, waardoor het volgens Mevissen logisch is dat er momenteel weinig beweging zit in het valutapaar.

De euro/dollar zou volgens Mevissen deze week wellicht in beweging kunnen komen na publicatie van de notulen van de Federal Reserve aanstaande woensdag of na de publicatie van een reeks Europese inkoopmanagersindices een dag later, "hoewel we recent al gezien hebben dat vrij extreme data onder de huidige omstandigheden nog maar voor weinig beweging zorgen", aldus Mevissen.

Voor het Britse pond voorziet Mevissen aanhoudende druk, vanwege het vastlopen van de onderhandelingen tussen Brussel en Londen over een handelsverdrag. Het ontbreken van een duidelijke coördinatie bij de versoepeling van de Britse lockdown-maatregelen, drukt volgens de analist ook op het pond.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,0804, terwijl de Europese munt tegenover het pond 0,2 procent lager noteerde op 0,8992 en ten opzichte van de yen vlak noteerde. De dollar verloor ten opzichte van het pond 0,1 procent, terwijl de greenback tegenover de yen 0,2 procent steeg.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2021

ASML, DSM en Duitsland | Deze Week in het Magazine

september 17, 2021

Evergrande trending topic | 17 september 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2021

AEX, DAX en een XL AANBEVELING – 16sep21

september 16, 2021

Energieplannen VS grote aanjager First Solar

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:22

  TA van Edward Loef – Industriële metalen overgewaardeerd

 • 08:16

  Wall Street verdeeld na zwakke retailcijfers & AEX opent boven 800

 • 16:23

  TA van Edward Loef – Geen hoogtevrees

 • 10:41

  Aandeel Vinci: de financiële resultaten zien er weer veelbelovend uit

 • 08:33

  Wall Street herstelt, maar Hang Seng verliest 2%

 • 17:28

  TA van Edward Loef – Scherp sturen in Volkswagen en Porsche

 • 08:56

  Robuuste vraag naar olie komend jaar & Amerikaanse aandelen onder druk

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Risicokapitaal nu hoog risico?

 • 11:07

  Aandeel Safran: sterk beïnvloed door de pandemie

Masterclasses

Columns

Nieuw
17 sep 09:16 Coinmerce

Institutionele beleggers zien Solana (SOL) als favoriet

17 sep 09:33 Nico Inberg

Kooptip: Vopak

16 sep 18:03 Redactie

Beursgang Scholt gaat niet door