NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 18 mei 2020 11:20

Valuta: euro en dollar stabiel

De euro/dollar ligt er maandagochtend stabiel bij, terwijl het Britse pond vanwege de vastlopende onderhandelingen voor de Brexit onder druk blijft staan. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen maandag tegen ABM Financial News.

Hoewel Mevissen het niet onwaarschijnlijk acht dat de Europese Centrale Bank later dit jaar de rente mogelijk met nog eens 10 basispunten zal verlagen, heeft de Federal Reserve recent aangegeven niets te voelen voor een negatieve rente, waardoor de rente als instrument om de markt te stimuleren vrijwel is uitgewerkt, redeneert de analist. Hierdoor is sprake van een relatief constante situatie, waardoor het volgens Mevissen logisch is dat er momenteel weinig beweging zit in het valutapaar.

De euro/dollar zou volgens Mevissen deze week wellicht in beweging kunnen komen na publicatie van de notulen van de Federal Reserve aanstaande woensdag of na de publicatie van een reeks Europese inkoopmanagersindices een dag later, "hoewel we recent al gezien hebben dat vrij extreme data onder de huidige omstandigheden nog maar voor weinig beweging zorgen", aldus Mevissen.

Voor het Britse pond voorziet Mevissen aanhoudende druk, vanwege het vastlopen van de onderhandelingen tussen Brussel en Londen over een handelsverdrag. Het ontbreken van een duidelijke coördinatie bij de versoepeling van de Britse lockdown-maatregelen, drukt volgens de analist ook op het pond.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,0804, terwijl de Europese munt tegenover het pond 0,2 procent lager noteerde op 0,8992 en ten opzichte van de yen vlak noteerde. De dollar verloor ten opzichte van het pond 0,1 procent, terwijl de greenback tegenover de yen 0,2 procent steeg.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Valutabericht

De Aandeelhouder TV

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

augustus 15, 2022

Deze week: Adyen, Tencent, Walmart, Target & Applied Materials

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:38

  AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

 • 08:38

  Europa opent hoger in week van retailcijfers

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

Masterclasses

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels