Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 6 mei 2020 19:25

Wall Street zoekt naar richting

Wall Street noteert woensdag verdeeld. De S&P 500 gaat met nog een paar uur handel te gaan 0,1 procent hoger. De Dow Jones index daalt 0,2 procent en de Nasdaq wint 1,1 procent.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn beleggers optimistisch over een verdere versoepeling van lockdownmaatregelen in de Verenigde Staten. Een flink aantal Amerikaanse staten heeft beperkingen versoepeld en de markt hoopt dat deze trend doorzet.

Daar staat wel de economische impact van het virus tegenover. Zo bleek woensdagmiddag uit het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in april is afgenomen met ruim 20,2 miljoen banen. 

Het banenverlies in de Amerikaanse private sector komt overeen met hetgeen de afgelopen weken aan wekelijkse steunaanvragen is gepubliceerd en de taxaties van economen voorafgaand aan de publicatie van het rapport van ADP.

"Dat impliceert dat marktvolgers kennelijk nu goed in staat zijn om betrouwbare voorspellingen te doen over de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt die voortkomen uit de coronacrisis", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Ik schat in dat de krimp in de private sector met meer dan 20 miljoen in dezelfde orde van grootte ligt als wat er aanstaande vrijdag aan afname van het aantal banen met de publicatie van de non-farm payrolls over april wordt gemeld", aldus Marey.

De euro/dollar noteert woensdagavond op 1,0808. De prijs voor een vat WTI-olie daalt bijna 6 procent na een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Disney wordt zwaar geraakt door de uitbraak van Covid-19. Het entertainmentconcern boekte het afgelopen kwartaal een fors lagere winst. Zowel de aangepaste winst als de omzet stelde teleur. Het aandeel stijgt 0,2 procent.

Uber is van plan 3.700 voltijd banen te schrappen nu de taxidienst kampt met de gevolgen van de coronacrisis. De banen, ongeveer 14 procent van het totale personeelsbestand, verdwijnen vooral bij de klantenservice en personeelswerving van het bedrijf. Ook worden voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen. Verder ontvangt CEO Dara Khosrowshahi de rest van het jaar geen salaris. Het aandeel Uber daalt woensdag met 2,2 procent.

Office Depot wint liefst 16,2 procent, nadat de leverancier van kantoorartikelen beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde. Wel trok Office Depot vanwege alle onzekerheden de outlook voor het hele boekjaar in en schortte et bedrijf tijdelijk zijn aandeleninkoopprogramma en dividend op.

General Motors heeft in het het eerste kwartaal van 2020 ondanks een winstdaling toch beter dan verwacht gepresteerd. De autofabrikant is druk bezig om zijn Noord-Amerikaanse operaties weer te hervatten. Het aandeel stijgt 3,9 procent.

Beyond Meat profiteerde het afgelopen kwartaal van de problemen in de toeleveringsketen van de vleesindustrie als gevolg van de coronacrisis, wat resulteerde in een beter dan verwachte winst en omzet voor de producent van vleesvervanger. Het aandeel wint liefst 22,3 procent.

Fitbit en PayPal publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

augustus 11, 2020

AEX 11 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 11, 2020

Hello Fresh en Zalando | 11 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

AEX 10 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

 • 11:09

  Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

 • 08:20

  Amerikaanse banenmarkt is op de goede weg

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

 • 08:51

  Trump zorgt voor koersdruk bij technologie-aandelen & winst Saudi Aramco keldert

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
11 aug 15:38 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verantwoord ondernemen – het juiste doen

11 aug 15:36 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Indexgekoppeld beleggen en de doelen van “Parijs”

11 aug 15:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel