Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 6 mei 2020 22:09

Wall Street verspeelt winst

Wall Street is woensdag overwegend lager geëindigd, waarbij de S&P 500 en Dow met name richting het slot aardig wegzakten. De S&P 500 verloor uiteindelijk 0,7 procent tot 2.848 punten. De Dow Jones index daalde 0,9 procent op een slot van 23.665 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent hoger tot 8.854 punten en verspeelde daarmee een groot deel van de winst.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers optimistisch over een verdere versoepeling van lockdownmaatregelen in de Verenigde Staten. Een flink aantal Amerikaanse staten heeft beperkingen versoepeld en de markt hoopt dat deze trend doorzet.

Daar staat wel de economische impact van het virus tegenover. Zo bleek woensdagmiddag uit het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in april is afgenomen met ruim 20,2 miljoen banen. 

Het banenverlies in de Amerikaanse private sector komt overeen met hetgeen de afgelopen weken aan wekelijkse steunaanvragen is gepubliceerd en de taxaties van economen voorafgaand aan de publicatie van het rapport van ADP.

"Dat impliceert dat marktvolgers kennelijk nu goed in staat zijn om betrouwbare voorspellingen te doen over de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt die voortkomen uit de coronacrisis", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Ik schat in dat de krimp in de private sector met meer dan 20 miljoen in dezelfde orde van grootte ligt als wat er aanstaande vrijdag aan afname van het aantal banen met de publicatie van de non-farm payrolls over april wordt gemeld", aldus Marey.

De euro/dollar noteert woensdagavond op 1,0798. De prijs voor een vat WTI-olie daalde ruim 2 procent na een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Het herstel van de afgelopen dagen was vooral een 'opluchtingsrally' volgens economen van Goldman Sachs, want het duurt nog wel even voor de olieprijs echt stevig herstelt. Dit en volgend kwartaal zal die niet ver boven de 30 dollar uitkomen, luidt de voorspelling. Pas in het tweede deel van 2021 kan de olieprijs voor WTI herstellen tot boven de 50 dollar, denkt Goldman Sachs.

De Amerikaanse olievoorraden zijn afgelopen week verder gestegen. In de week eindigend op 1 mei stegen de voorraden ruwe olie met 4,6 miljoen vaten tot 532,2 miljoen vaten, wat minder was dan verwacht. Daar stond wel een forse toename van een voorraden stookolie tegenover.

Bedrijfsnieuws

Disney wordt zwaar geraakt door de uitbraak van Covid-19. Het entertainmentconcern boekte het afgelopen kwartaal een fors lagere winst. Zowel de aangepaste winst als de omzet stelde teleur. Het aandeel daalde nipt 0,1 procent.

Uber is van plan 3.700 voltijd banen te schrappen nu de taxidienst kampt met de gevolgen van de coronacrisis. De banen, ongeveer 14 procent van het totale personeelsbestand, verdwijnen vooral bij de klantenservice en personeelswerving van het bedrijf. Ook worden voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen. Verder ontvangt CEO Dara Khosrowshahi de rest van het jaar geen salaris. Het aandeel Uber daalde woensdag 0,8 procent.

Office Depot steeg 15,1 procent, nadat de leverancier van kantoorartikelen beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde. Wel trok Office Depot vanwege alle onzekerheden de outlook voor het hele boekjaar in en schortte et bedrijf tijdelijk zijn aandeleninkoopprogramma en dividend op.

General Motors heeft in het het eerste kwartaal van 2020 ondanks een winstdaling toch beter dan verwacht gepresteerd. De autofabrikant is druk bezig om zijn Noord-Amerikaanse operaties weer te hervatten. Het aandeel eindigde 3,0 procent hoger.

Beyond Meat profiteerde het afgelopen kwartaal van de problemen in de toeleveringsketen van de vleesindustrie als gevolg van de coronacrisis, wat resulteerde in een beter dan verwachte winst en omzet voor de producent van vleesvervanger. Het aandeel steeg woensdag liefst 26 procent.

Fitbit en PayPal publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Bitcoin prijs houdt stand en blijft bullish

augustus 14, 2020

AEX week 33 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk