Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 27 april 2020 17:54

Groen slot AEX op Koningsdag

De Amsterdamse beurs is maandag op Koningsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,4 procent tot 512,19 punten, terwijl de AMX een winst van 1,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,9 procent.

De markten veerden wereldwijd op vanwege de hoop op meer actie van centrale banken en plannen voor het voorzichtig heropenen van verschillende economieën.
 
De Bank of Japan kondigde vamochtend aan de limiet voor de aankoop van Japanse obligaties op te heffen en de aankoop van commercieel papier en bankleningen te stimuleren. De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank publiceren respectievelijk woensdag en donderdag hun rentebesluiten. Ook zij zullen mogelijk extra maatregelen ter ondersteuning van de economie aankondigen.

In Nederland was maandag sprake van een ingetogen handel, vanwege Koningsdag, die dit jaar door het coronavirus is omgedoopt tot Woningsdag.

"Nadat de beurzen vanochtend hoger openden zijn we eigenlijk gedurende het verloop van de dag rond hetzelfde niveau blijven hangen", zag beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management.
 
"Er gebeurde vrij weinig. Er stonden geen macro-data geagendeerd. De enige verrassing kwam van de beter dan verwachte resultaten van Deutsche Bank, waardoor de banken hoger noteerden", aldus Schutte.
 
Ondanks de hoop op een versoepeling van de maatregelen is de onzekerheid volgens Schutte nog niet uit de markt. Hij spreekt van optimisme met de handrem erop.
 
Voor de rest van de week kijkt de beleggingsadviseur van Noesis Capital Management vooral uit naar een reeks bedrijfscijfers van met name de 'groten' uit de Verenigde Staten, zoals Facebook, Microsoft en Amazon.com. Daarnaast is er volgens Schutte aandacht voor de centrale banken en de eventuele extra steunmaatregelen waarmee zij komen.

De euro/dollar noteerde op 1,0837. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0808 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0820 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 27,5 procent lager op 12,30 dollar

Stijgers en dalers
 
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 20 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ING met een winst van 6,0 procent, gevolgd door ASR Nederland en NN Groep met winsten van respectievelijk 4,9 procent en 4,4 procent.

Heineken noteerde 1,7 procent hoger, ondanks een ex-dividend notering. 

Wolters Kluwer was juist de sterkste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 1,4 procent. Net als Heineken noteerde Wolters Kluwer ex-dividend. ASMI en KPN, de twee overige dalers, verloren respectievelijk 0,3 procent en 0,1 procent. Ahold Delhaize en KPN sloten vlak.

In de AMX won Air France-KLM 0,9 procent. Frankrijk en Nederland schoten de luchtvaartmaatschappij dit weekend te hulp met miljardenleningen. Het noodpakket van 10 miljard euro voor Air France-KLM is volgens ING noodzakelijk op korte termijn, maar op lange termijn zal de inmenging van zowel de Franse als Nederlandse overheid beperkt blijven om de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappij niet in gevaar te brengen, voorziet de bank. Bank of America plaatste het aandeel op de verkooplijst.

PostNL was de sterkste stijger in de AMX met een koerswinst van 9,2 procent. Eurocommercial steeg 4,2 procent en Aperam won 4,4 procent.

SBM Offshore verloor 1,6 procent, vanwege de lagere olieprijs. Arcadis was met een verlies van 2,9 procent de sterkste daler van de AMX. Pharming verloor 2,6 procent en Signify daalde 2,2 procent.

Onder de kleinere aandelen won Accell 4,0 procent. Alfen won 3,6 procent en Sligro steeg 3,8 procent. Nedap bungelde onderaan met een verlies van 2,3 procent. Kendrion daalde 1,5 procent en Avantium verloor 2,2 procent.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,2 procent hoger op 2.871,38 punten. De Dow Jones index steeg 1,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,2 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke