Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 27 april 2020 18:31

Europese beurzen sluiten hoger

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger geëindigd vanwege de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken en het beëindigen van corona lockdowns. De Stoxx Europe 600 index sloot 1,8 procent in het groen op 335,44 punten. De Duitse DAX steeg 3,1 procent tot 10.659,99 punten en de Franse CAC 40 won 2,6 procent op 4.505,26 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,6 procent hoger tot 5.846,79 punten.

"Beleggers zijn optimistisch over het beëindigen van lockdownmaatregelen en dat stimuleerde een koopgolf", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei dit weekend in een interview dat de maatregelen in Italië vanaf 4 mei worden versoepeld. Frankrijk presenteert dinsdag een exitstrategie en de Britse premier Johnson zal deze week vermoedelijk ook plannen aankondigen voor het verlichten van coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens marktstrateeg Dwyfor Evans van State Street Global Markets is er onder beleggers ook meer vertrouwen dat de stimuleringsmaatregelen van centrale banken voldoende zullen zijn om de mondiale economie te laten herstellen van de impact van het coronavirus. De markt redeneert volgens hem dat als de macro-economische cijfers slechter zijn dan verwacht, dan zal de centrale bank de economie ondersteunen.

De Bank of Japan kondigde maandag aan zijn limiet voor aankopen van Japanse staatsobligaties op te heffen en zijn aankopen voor commerciële papier en bankleningen te stimuleren. De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zullen later deze week naar verwachting ook verdere maatregelen aankondigen ter stimulering van de economie.

De Federal Reserve en de ECB publiceren op respectievelijk woensdag en donderdag hun rentebesluit. Marktvolgers verwachten meer duidelijkheid van de centrale banken over de impact van het coronavirus op de economische vooruitzichten.

"In het geval van de ECB bestaat de zorg dat de centrale bank tegen haar politieke beperkingen aanloopt en dat de politieke en fiscale maatregelen die Europese politici nemen tot een gefragementeerd beeld leiden", volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De euro/dollar noteerde op 1,0837. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0808.

De olieprijs keldert maandag. Een vat WTI met levering juni werd rond het Europese slot 28 procent minder waard op 12,25 dollar.

Bedrijfsnieuws

InterContinental Hotels ging maandag 7,1 procent hoger. Het concern meldde dat de bezettingsgraad van de hotels die momenteel open zijn, met name in China en de Verenigde Staten, rond de 25 procent schommelt.

Deutsche Bank steeg liefst 12,7 procent. De Duitse bank zei dat de winst in het eerste kwartaal circa 66 miljoen euro zal bedragen, wat hoger is dan verwacht. De volledige resultaten worden woensdag gepubliceerd. Commerzbank won 5,9 procent. Ook elders gingen financials hoger. UniCredit, Société Générale en ING wonnen 4 tot 6 procent.

Bayer steeg 5,8 procent, nadat de farmaceut- en chemiereus een sterker dan verwacht bedrijfsresultaat rapporteerde en zijn outlook voor het hele boekjaar herhaalde.

Adidas sloot 0,7 procent hoger. De sportkledingfabrikant rapporteerde over het eerste kwartaal een winstdaling van 95 procent en waarschuwde dat het tweede kwartaal nog sterker zal worden beïnvloed door het coronavirus, aangezien momenteel meer dan 70 procent van de winkels gesloten zijn.

Airbus verloor 2,4 procent, nadat de CEO van het bedrijf in een memo aan werknemers meldde dat de vliegtuigbouwer in hoog tempo geld verliest en vreest om het voortbestaan als er geen actie wordt ondernomen.

Air France-KLM stelde vrijdagavond miljarden aan noodfinanciering veilig van zowel de Franse als Nederlandse overheid. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot een procent hoger.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord