Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 20 april 2020 12:06

Europese beurzen verdeeld rond lunchtijd

De aandelenmarkten in Europa noteerden maandag rond lunchtijd verdeeld. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,3 procent, de Duitse DAX won ook 0,3 procent, de Franse CAC 40 daalde 0,1 procent en de Britse FTSE 100 ging 0,1 procent hoger.

De Europese beurzen begonnen de dag nog optimistisch, ondanks een lager slot in Azië, maar zakten in de loop van de ochtend wat weg. In een aantal landen in Europa worden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan iets versoepeld, waaronder in Duitsland, waar kleine winkels weer open zijn.

"In grote delen van de ontwikkelde wereld lijkt de aanpak van deze unieke gezondheidscrisis te werken. Nu de pandemie wat meer beheersbaar wordt, lijkt het ergste mogelijk achter de rug in veel landen. Sommige landen zijn met een voorzichtige en zeer geleidelijke versoepeling van hun lockdown bezig, andere landen volgen stapje voor stapje in mei", aldus econoom Holger Schmieding van Berenberg.

Ondertussen kijken beleggers ook naar de Europese Unie, waar het coördineren van maatregelen tot nu toe moeizaam verloopt. De Europese Raad kondigt later deze week naar verwachting formeel een noodfonds aan, hoewel de financiering nog steeds ter discussie staat. Daarnaast overweegt de Europese Centrale Bank volgens de Financial Times om een zogeheten 'bad bank' op te zetten voor de eurozone, waarmee het miljarden aan slechte leningen van de balans van banken uit de regio kan overnemen. Vooralsnog blokkeert de Europese Commissie het plan, aldus de Britse zakenkrant.

Macro-economisch was het maandagochtend relatief rustig. Zojuist bleek wel dat de eurozone in februari meer uitvoerde, terwijl de import wat terugliep. Hierdoor steeg het handelsoverschot.

De euro/dollar handelde op 1,0893. Olie werd maandag weer fors goedkoper. WTI met levering in mei verhandelde onder de 15 dollar.

Bedrijfsnieuws

In Amsterdam was Philips na het afgeven van een kwartaalupdate de uitblinker met een koerswinst van 7,4 procent. Analisten spraken van een mager eerste kwartaal, maar waren goed te spreken over de afgegeven outlook voor heel 2020.

EssilorLuxottica heeft het dividendvoorstel ingetrokken en maatregelen aangekondigd vanwege de corona-uitbraak. Dit bleek maandag uit een bericht van de beoogde koper van GrandVision. Het aandeel EssilorLuxottica steeg 0,5 procent.

Vivendi won 3,9 procent. De omzet steeg in het eerste kwartaal, maar het Franse mediaconcern verwacht in het tweede kwartaal een terugval.

Airbus stuurt 3.000 medewerkers met verlof in Frankrijk vanwege de coronacrisis. Volgens Airbus kan de gezondheid en veiligheid van personeel in productiefaciliteiten in Toulouse, Nantes en Saint-Nazaire niet worden gegarandeerd. De verlofmaatregel geldt vanaf 20 april tot medio mei en wordt indien nodig verlengd, aldus Airbus. Het aandeel daalde 0,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duidden maandag rond het middaguur op een lagere opening. De S&P 500 future stond 0,8 procent lager.

Wall Street ging vrijdag nog hoger het weekend in. De S&P 500 index steeg 2,7 procent tot 2.874,56 punten en de Dow Jones index ging 3,0 procent hoger op een slot van 24.242,49 punten. De Nasdaq won 1,4 procent tot 8.650,14 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 3, 2020

AEX 3 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 3, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

augustus 3, 2020

PostNL levert af | 3 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 31, 2020

AEX week 31 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

 • 16:35

  Aandeel Alphabet: Advertentiereus kwetsbaar voor coronacrisis

 • 11:25

  Technische analyse AEX – Nederlandse beurs op weg naar steun op 530 punten

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 16:06

  TA: ‘Last minute v.a. € 3,55’

 • 08:12

  aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM

 • 17:34

  TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’

 • 08:48

  Onveranderde rentes stuwen beurs verder

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun

03 aug 10:51 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

31 jul 11:47 Marco Knulst

GOLDEN CROSS wereldwijde aandelen en AEX