Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 april 2020 19:32

Wall Street positief richting paasweekend

Wall Street ligt donderdag op koers voor een hoger slot. Met nog een paar uur handel te gaan, noteerde de S&P 500 index 2,2 procent hoger. De Dow Jones index won eveneens 2,2 procent. De Nasdaq steeg 1,2 procent.

De Fed kondigde donderdag aan voor nog eens 2,3 biljoen dollar aan leningen te verstrekken om de economie te ondersteunen. Dit geeft aan hoe ernstig de economische situatie in de Verenigde Staten nu is, zei econoom Koen de Leus van BNP Paribas Fortis tegen ABM Financial News.
 
Philip Marey van Rabobank vroeg zich af of dit niet te laat komt.

"De Fed begeeft zich steeds dieper op het terrein waar men nog nooit is geweest, door zich steeds meer te bemoeien met de reële economie, in plaats van alleen het financiële systeem", aldus de marktanalist.

Afzonderlijk benadrukte de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, in een online toespraak dat de Fed zijn instrumenten zal blijven inzetten tot men ervan overtuigd is dat de Amerikaanse economie weer aan het herstellen is.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 4 april in een vrijwel stabiel tempo is toegenomen. Er werden 6,61 miljoen nieuwe aanvragen gedaan, tegen 6,65 miljoen stuks een week eerder.

Verder bleek uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan dat het consumentenvertrouwen in de VS is gedaald van 89,1 in maart naar 71,0 in april. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 75,0.  

De olieprijs steeg 1,5 procent op berichten van een principeakkoord tussen Saoedi-Arabië en Rusland over een productieverlaging met 10 miljoen vaten per dag in mei en juni.

"Het zit hem in de details: wie gaat wat doen? Wat is het uitgangspunt en wat is de duur van het akkoord? (Twee maanden is tekort)", zei senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO op Twitter. "Momenteel is dit een teleurstelling, want de markten hoopten op meer." 

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0933.

Bedrijfsnieuws

Luchtvaartaandelen zaten in de lift, net als die van cruiseschepen. Beide sectoren werden recent hard geraakt door de coronacrisis. American Airlines steeg 14,5 procent, United Airlines won 18,2 procent en Royal Caribbean ging 14,5 procent hoger.

Bankaandelen gingen ook omhoog, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zei het niet nodig te vinden dat grote Amerikaanse banken hun dividend opschorten. Goldman Sachs won 4,7 procent, JPMorgan zelfs bijna 10 procent.

Airbus verlaagt de productie met ongeveer een derde nadat de Europese vliegtuigbouwer in maart maar 21 vliegtuigorders erbij kreeg, na een stortvloed van annuleringen. Dit laat zien hoe moeilijk de markt ook is voor grote rivaal Boeing. Het aandeel Boeing steeg 6,4 procent.

Apache Corporation werd 17 procent meer waard, nadat het bedrijf eerder deze week een grote olievondst deed. 

Walt Disney heeft na vijf maanden meer dan 50 miljoen betalende abonnees voor zijn Disney+ videodienst. De lanceringen in West-Europa en India helpen daarbij. Het aandeel steeg 5,0 procent.

Pfizer koerste 2,6 procent hoger. The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf een kandidaatmedicijn heeft gevonden dat mogelijk kan helpen bij de behandeling van patiënten met het coronavirus.  

De Aandeelhouder TV

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100