Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 april 2020 13:04

Futures VS wijzen op licht lagere start

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Beleggers kijken vooruit naar een geleidelijk economisch herstel in de tweede helft van het jaar, met signalen dat de verspreiding van het coronavirus lijkt te vertragen in enkele van de gebieden die het hardst getroffen zijn.

Veel beurzen zijn vrijdag dicht vanwege het Paasweekend.

"Er is wat vroeg optimisme dat we een piek gaan zien van de uitbraak van het coronavirus in de VS en Europa", zei Eli Lee van Bank of Singapore. In dat optimisme verwacht men dat de beperkende maatregelen om het virus tegen te houden in de zomer worden weggenomen.

"Beleggers houden momenteel niet goed rekening met het risico dat het virus weer de kop opsteekt, als de maatregelen worden versoepeld", waarschuwde hij.

Inmiddels zijn in de VS meer dan 430.000 mensen aantoonbaar besmet met het virus, en het aantal doden was afgelopen dag het hoogste tot nu toe.

In de Verenigde Staten staan vandaag drie macro-economische cijfers op de agenda.

De wekelijkse steunaanvragen, de laatste weken de belangrijkste indicator voor de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt, zijn volgens economen uitgekomen op 5 miljoen stuks. Een week eerder waren dit er dik 6,6 miljoen.

De producentenprijzen van de Verenigde Staten in maart zijn naar verwachting op maandbasis met 0,4 procent gedaald, tegen een afname met 0,6 procent op maandbasis in februari.

Het voorlopige consumentenvertrouwen over april, zoals gemeten door de universiteit van Michigan, laat vermoedelijk een enorme daling zien. De vertrouwensindex keldert naar verwachting van 95,9 naar 75.

Voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell neemt deel aan een webinar van het Brookings Institution.

De Federal Reserve publiceerde woensdagavond de notulen van zijn laatste bijeenkomst. En het belangrijkste was volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank niet wat er wel in deze notulen stond, maar juist wat er ontbrak, namelijk nieuwe economische ramingen.

Vermoedelijk wordt het wachten tot 9 en 10 juni voor deze nieuwe ramingen, aldus Marey. "Misschien willen ze het economische vertrouwen niet verder ondermijnen", aldus de marktvorser van Rabobank. Dat zou dan geen teken van transparantie zijn, merkte hij op. 

De olieprijs steeg, in aanloop naar een mogelijke deal van OPEC+ om de prijsoorlog te staken en de olieproductie opnieuw te beperken.

Een mei-future West Texas Intermediate steeg 6,2 procent tot 26,62 dollar, terwijl een juni-future Brent 4,3 procent duurder werd op 34,24 dollar.  

"Ik begrijp deze marktreactie niet goed, want de geluiden die ik hoor voorafgaand aan de vergadering zijn niet bemoedigend", zei Tomas Varga van PVM Oil Associates. Een mogelijke productieverlaging door Rusland met 2 miljoen vaten per dag zou "niets" zijn in de context van de gedaalde vraag.

De euro/dollar noteerde op 1,0873. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0853 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Airbus verlaagt de productie met ongeveer een derde nadat de Europese vliegtuigbouwer in maart maar 21 vliegtuigorders erbij kreeg, na een stortvloed van annuleringen. Dit laat zien hoe moeilijk de markt ook is voor grote rivaal Boeing.

Walt Disney heeft na vijf maanden meer dan 50 miljoen betalende abonnees voor zijn Disney+ videodienst. De lanceringen in West-Europa en India helpen daarbij. Het aandeel opent mogelijk tot wel 7 procent hoger.

Google heeft toestemming van de Amerikaanse overheid om snel internet aan te leggen naar Taiwan, maar niet naar Hong Kong, om veiligheidsredenen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van justitie besloten.

De Amerikaanse regering heeft de beperkingen op de groei van de bank Wells Fargo tijdelijk opgeschort, zodat de bank meer leningen kan verstrekken, vooral aan kleinere bedrijven, tijdens de coronacrisis. Het aandeel opent naar verwachting een half procent hoger.

Slotstanden

De Amerikaanse beurs wist woensdag de winsten vast te houden. De toonaangevende S&P 500 index sloot 3,4 procent in het groen op 2.749,98 punten. De Dow Jones index won ook 3,4 procent op 23.433,57 punten en techbeurs Nasdaq schreef 2,6 procent bij op 8.090,90 punten.  

De Aandeelhouder TV

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase

13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend