Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 april 2020 12:26

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger, nadat Wall Street er woensdag weer goed de moed in hield. 

Het idee dat de piek in de coronabesmettingen en de humane gevolgen ervan achter de rug is, krijgt steeds meer vorm.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 325,20 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,4 procent naar 10.378,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 4.434,67 punten. De Britse FTSE won donderdag 0,4 procent en steeg daarmee naar 5.599,96 punten.

Donderdag viel en valt er op macro-economisch vlak meer te beleven dan de afgelopen 2 handelsdagen bij elkaar.

De Duitse handelsbalans over februari liet een export zien die steeg bij een gedaalde import.

De industriële productie van het Verenigd Koninkrijk over februari kwam op jaarbasis beduidend lager te liggen, maar liet op maandbasis nog een lichte stijging zien. De Britten moesten wel toestaan dat hun economie over februari op maandbasis licht kromp.

De handelsbalans van de Britten kwam na een tekort nu met een overschot op de proppen, omdat de import met meer dan 10 miljard Britse pond kelderde, terwijl de export de schade beperkt hield tot 3,5 miljard Britse pond.

De Europese Centrale Bank publiceert donderdag de notulen, zoals die tijdens de meeste recente monetaire beleidsvergadering zijn opgemaakt.

In de Verenigde Staten staan vandaag drie macro-economische parameters op de agenda en een optreden van een monetair prominent.

De wekelijkse steunaanvragen, de laatste weken de belangrijkste indicator voor de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt, zijn volgens economen uitgekomen op 5 miljoen stuks. Een week eerder waren dit er dik 6,6 miljoen.

Olie noteerde donderdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 5,8 procent in het groen op 26,55 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 34,09 dollar werd betaald, een stijging van 3,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0873. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0853 op de borden.

Bedrijfsnieuws

SAP heeft in het eerste kwartaal de omzet nog wel zien oplopen, maar zag zich genoodzaakt de verwachtingen voor heel 2020 te verlagen. De totale omzet beloopt in de nieuwe outlook tussen de 27,8 miljard en 28,5 miljard euro, waar aanvankelijk werd uitgegaan van een bandbreedte van 29,2 miljard en 29,7 miljard euro. Over 2019 lag de totale omzet op 27,63 miljard euro. Het aandeel SAP noteerde donderdag 1,9 procent hoger.

Credit Suisse heeft op verzoek van de Zwitserse markttoezichthouder Finma besloten om de eerder voorgestelde dividenduitkering van 0,2776 Zwitserse frank per aandeel te halveren. De koers van de Zwitserse bank steeg donderdag 1,2 procent.

Sodexo heeft na het eerste kwartaal de omzet verder zien stijgen en kwam zo voor de eerste jaarhelft op een autonome groei van 3,2 procent uit. Sodexo verwacht dat de omzet in de tweede helft van het jaar tussen de 2,4 en 2,8 miljard euro op jaarbasis daalt. De koers van het aandeel steeg donderdag 8,5 procent.

Just Eat Takeaway won na een kwartaalupdate maar liefst 9,1 procent. Volgens Jefferies stelde Just Eat beleggers gerust met zijn kwartaalupdate. De maaltijdbezorger gaf geen outlook voor 2020 af. Toch noemde Jefferies het commentaar van Just Eat Takeaway "geruststellend".

Solvay heeft de outlook voor 2020 ingetrokken en riep aandeelhouders op een derde van het slotdividend in een solidariteitsfonds te stoppen. Verder verlaagt Solvay de pensioenverplichtingen en investeringen.  Aandeelhouders waren enthousiast over het behoud van het dividend waardoor Solvay één van de de sterkste stijgers werd in de Belgische Bel20 index, met een plus van 2,9 procent.

Donderdag lijken de koersen van de individuele hoofdfondsen steeds meer rust te vinden, terug te zien in de gestaag kleiner worden koersverschillen met de slotnoteringen van de dag ervoor.

BNP Paribas was in Parijs een uitzondering met een winst van 5,2 procent. Het aandeel werd door Credit Suisse in advies verhoogd van Neutraal naar Outperform met een koersdoel dat dan weer wel omlaag ging, in dit geval van 50 euro naar 40 euro.

Sowieso deden verzekeraars het op de Europese beurzen goed na een positief analistenrapport van Credit Suisse.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een onveranderde opening tegemoet.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 3,4 procent in het groen op 2.749,98 punten. De Dow Jones index won eveneens 3,4 procent, op 23.433,57 punten en techbeurs Nasdaq schreef 2,6 procent bij op 8.090,90 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 7, 2020

AEX week 32 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 7, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 11 – Risk

augustus 6, 2020

AEX 6 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 6, 2020

EUR/USD op hoogste niveau sinds 2008

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

 • 09:00

  ETF van de week: iShares MSCI Japan ETF (IJPN)

 • 08:22

  Goudprijs boven de $2000 per ounce en corona vaccinatie steeds dichterbij

 • 17:15

  TA: ‘Going Nuts in Utilities’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
07 aug 10:16 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 11 – Risk

06 aug 09:41 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden

05 aug 10:55 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 10 – Risk