Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 april 2020 08:14

AEX opent vermoedelijk boven 500 puntengrens

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen een een uur voor de beursgong op een winst van 0,6 procent. 

Woensdag sloot de AEX index na een eindsprint nipt met 0,2 procent in het groen op 500,71 punten. Het was voor het eerst sinds 6 maart dat de index boven de 500 puntengrens sloot. 

Beursplein 5 kreeg woensdag assistentie van Wall Street, waar het sentiment in de loop van de handelsdag flink verbeterde. Na een voorzichtige start van de handel in New York vonden de indices de weg omhoog en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot uiteindelijk overtuigend met 3,4 procent in de plus. 

De belangrijkste adviseur van president Donald Trump in de strijd tegen de coronapandemie, Anthony Fauci, stak beleggers woensdag een hart onder de riem door te voorspellen dat de piek van de toename van het aantal Amerikaanse besmettingen naar verwachting al volgende week zal plaatsvinden. 

Na deze week zouden de VS het "begin van een ommekeer" moeten zien, zei Fauci. “Flattening of the curve!”, twitterde Donald Trump in hoofdletters.

Daarnaast reageerden beleggers enthousiast op het bericht dat de democratische senator Bernie Sanders de handdoek in de ring gooide en uit de presidentsrace stapte. Rivaal Joe Biden zal het nu naar alle waarschijnlijkheid opnemen tegen Donald Trump.

De socialistische Sanders pleitte onder meer voor het nationaliseren van de gezondheidszorg. De meest verhandelde tracker op gezondheidszorgaandelen koerste woensdagavond in New York meer dan vier procent hoger. 

Een vat Amerikaanse ruwe olie werd daarnaast woensdag 6,2 procent meer waard op een settlement van 25,09 dollar. Volgens de geruchten zou OPEC een "gigantische" beperking van de olieproductie overwegen. Vandaag vergadert OPEC+ hierover. In de Aziatische handel vanochtend koerst de future met krap 3 procent verder omhoog.

De productiebeperking moet tegenwicht bieden aan de enorme vraaguitval vanwege onder meer de ingevoerde lockdown maatregelen en het sluiten van grenzen voor personenverkeer. 

De impact van deze maatregelen zal vandaag tot uiting komen in de cijfers van de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen, die betrekking hebben op afgelopen week. Vorige week werd nog een stijging op weekbasis van maar liefst 3,3 miljoen aanvragen bekend gemaakt. Een absoluut record.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend overwegend in de plus. Positieve uitschieter is de beurs in Sydney met een winst van 2,5 procent. Alleen Tokio noteert met een half procent in het rood.

De euro/dollar noteert vanochtend stabiel op 1,0864.

Bedrijfsnieuws

Just Eat Takeaway is in het eerste kwartaal sterk blijven groeien, dankzij een toename van de orders met 50 procent, ondanks een dip in maart als gevolg van de uitbraak van de coronacrisis.

Voor april en mei verwacht Air France-KLM dat meer dan 90 procent van de geplande capaciteit niet zal worden benut vanwege de gevolgen van de corona-pandemie. 

Prosus kan nog niet inschatten wat per saldo uiteindelijk de impact zal zijn van het coronavirus op zijn activiteiten en resultaten, en of die positief dan wel negatief zal zijn, maar het concern meldt een sterke financiële positie en voldoende liquiditeit.

Philips is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse overheid om de productie van beademingsapparatuur op te voeren in de Verenigde Staten.

De aandeelhouders van Ahold Delhaize hebben woensdag tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering alle agendapunten goedgekeurd.

Stern Groep liet weten dat de resultaten van Bovemij over 2019 zullen leiden tot een aanzienlijk hogere waardering van het belang van Stern in deze verzekeraar. Het autobedrijf sprak van "uitstekende resultaten" bij Bovemij. 

Fastned merkte in maart een aanzienlijk effect van de coronacrisis, maar heeft in het eerste kwartaal van het jaar niettemin kans gezien de laadomzet te verdubbelen.

Verfspecialist Holland Colours droeg Tanja van Dinteren voor als financieel directeur per 1 juni. Van Dinteren was sinds 2016 CFO van Engie Energie Nederland.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 3,4 procent in het groen op 2.749,98 punten. De Dow Jones index won eveneens 3,4 procent op 23.433,57 punten en techbeurs Nasdaq schreef 2,6 procent bij op 8.090,90 punten.  


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie