Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 8 april 2020 22:07

Wall Street houdt flinke winsten vast

De Amerikaanse beurs wist woensdag, in tegenstelling tot de dag ervoor, de winsten vast te houden. De toonaangevende S&P 500 index sloot 3,4 procent in het groen op 2.749,98 punten. De Dow Jones-index won eveneens 3,4 procent op 23.433,57 punten en techbeurs Nasdaq schreef 2,6 procent bij op 8.090,90 punten.  

De futures schommelden voorbeurs in eerste instantie tussen lichte winsten en kleine verliezen. Gedurende de handelsdag werd de weg omhoog evenwel gevonden. 

"De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de dag beter begonnen dan waar ze op dinsdag eindigden", zo stelde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Op woensdag stonden de Amerikaanse aandelenmarkten gedurende de handelsdag fors hoger, maar eindigden ze uiteindelijk licht lager, nadat de winsten geheel werden ingeleverd in een verkoopgolf in het laatste uur van de handel. 

Volgens Edward Park, verantwoordelijk voor de beleggingen van Brooks Macdonald, zorgt een stroom van uiteenlopende cijfers en berichten voor de hoge volatiliteit op dit moment. En de onzekerheid over de olieprijs draagt daar volgens hem aan bij. Speculatie dat de OPEC+ bijeenkomst donderdag een akkoord zal opleveren, doet de olieprijs vandaag stijgen.

Gesprekken over een nieuw stimuleringsplan, naast uitspraken van topman Anthony Fauci van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases dat er deze week een ommekeer kan zijn in het aantal nieuwe besmettingen, zorgden voor de koerswinsten vandaag op Wall Street, aldus Hewson. 
 
De teller staat wereldwijd op ruim 1,4 miljoen besmettingen, terwijl krap 84.000 patiënten aan de gevolgen van het virus zijn overleden. In de Verenigde Staten zijn ruim 401.000 personen besmet met het virus. Het dodental beweegt richting de 13.000.

Verder werd gedurende de dag bekend dat Bernie Sanders heeft besloten zijn poging om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden op te geven. Dit betekent vermoedelijk dat Joe Biden het zal gaan opnemen tegen Donald Trump. Sanders werd als de minst gunstige presidentskandidaat gezien voor de financiële markten en bedrijven. 

De notulen van de laatste beleidsvergaderingen van de Fed in maart, leverden geen grote nieuwe inzichten op, mede vanwege de snelle ontwikkelingen rond het coronavirus na de laatste vergadering op 15 maart. Sindsdien greep de Fed meerdere malen in met steunmaatregelen. 

Uit de notulen viel nog wel te halen dat de Fed zich, vanwege de forse renteverlagingen in maart, zorgen maakt over de toekomstige middelen om de economie bij te staan. Sommige Fed-leden stellen evenwel dat de Fed in maart nog tools beschikbaar had om de economie verder te stimuleren. 

Ook bleek dat de Fed er in het ergste scenario rekening mee hield dat de economie pas volgend jaar zou herstellen van de impact van het coronavirus.  

Een punt van focus bleken ook de plannen van het Witte Huis te zijn voor de heropening van de Amerikaanse economie. Duidelijkheid over het tijdstip van en de wijze waarop dit moet gebeuren zou volgens de Amerikaanse regering beleggers een houvast bieden bij het inschatten van het economisch herstel.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 17,9 procent. De marktindex daalde van 874,6 naar 718,2.

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag, na een volatiele handelsdag, flink hoger gesloten. Op een settlement van 25,09 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,46 dollar of 6,2 procent meer waard. Volgens de geruchten zou OPEC een "gigantische" beperking van de olieproductie overwegen. Donderdag vergaderen de OPEC+-landen hierover.

De euro/dollar noteerde op 1,0853. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0907 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Een onafhankelijke onderzoeksgroep meldde woensdag dat op duizenden Instagram-accounts mondbeschermingskapjes te koop worden aangeboden. Veel daarvan voldoen vermoedelijk niet aan de veiligheidseisen en andere zijn ronduit frauduleus. Het rapport onderstreept de problemen die moedermaatschappij Facebook heeft met het monitoren van gebruikers. Het aandeel Facebook steeg met ruim drie procent.

Mede-oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft 1 miljard dollar toegezegd aan goede doelen die zich inzetten om de coronacrisis te bezweren. Het aandeel won bijna negen procent.

McDonalds heeft in maart een flinke terugval gezien in de omzet en haalde in het eerste kwartaal 6,5 miljard dollar in contanten uit de markt om de coronacrisis het hoofd te bieden. In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 maart, viel de vergelijkbare omzet met 3,4 procent terug. In januari en februari wist de omzet nog met 7,2 procent te stijgen, maar in maart was er sprake van een forse daling met 22,2 procent. Verder werd de outlook voor 2020 ingetrokken. Het aandeel sloot circa een procent hoger. 

Amazon.com zal volgens bronnen per 1 juni stoppen met Amazon Shipping, een bezorgdienst voor niet-Amazon-pakketten. Daarmee wilde Amazon de concurrentie aangaan met FedEx en UPS. Amazon.com steeg anderhalf procent, maar FedEx en UPS schoten met meer dan acht en zes procent omhoog.

Tesla gaat vanwege de corona-uitbraak tijdelijk de salarissen verlagen en stuurt een deel van de werknemers in zijn Amerikaanse vestigingen met onbetaald verlof, zo meldde website Tech News Site Protocol op basis van een interne email. Tesla steeg ruim een half procent.

Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. De jeansgigant zag de omzet met 5 procent stijgen en de winst per aandeel uitkomen op 0,37 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 0,36 dollar. Wel trok Levi Strauss vanwege de corona-uitbraak de outlook in. Het aandeel sloot ruim negen procent hoger.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie