Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 8 april 2020 11:28

Valuta: euro en dollar nu nog in evenwicht

De euro en de dollar houden elkaar na een recente tijdelijke stijging van de euromunt nog altijd in evenwicht, maar veel van de verhouding hangt af van de eensgezindheid in Europa, het vermogen van de Verenigde Staten een solide coronabeleid vorm te geven en kans dat opkomende markten er in slagen de dollar onder druk te zetten en te houden.

"Daarmee kent het valutapaar een aantal stevige risico's", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank woensdag tegen ABM Financial News. "In Europa is die eensgezindheid er nu niet en als dat beklijft kan de euro zo naar 1,03 dollar. De Amerikanen lijken met hun aanpak van het virus op ruimere afstand achter de feiten aan te lopen dan daar wenselijk is en als dat zo blijft speelt dat de dollarkoers parten. En dat speelt opkomende markten die hun schulden in dollars moet aflossen danig in de kaart. Het is deze landen er dan ook alles aan gelegen de dollar te drukken. Daarmee kan een koers van 1,20 dollar voor een euro zo maar op het bord staan", aldus Jongbloed.

De euro heeft onlangs even op 1,0925 dollar genoteerd, maar zag die winst weer verdampen, omdat de Eurogroep nog geen overeenstemming heeft kunnen bereiken over de inzet van eurobonds in de strijd tegen het coronavirus, waar Italië juist een groot voorstander van is, maar daar Nederland op zijn weg vindt als felste tegenstander.

De euro bevindt zich momenteel in het midden van de brede range van 0,93 en 0,83 Britse pond, waarbij zo ongeveer alles afhankelijk is van de Brexit. "Als er uiteindelijk geen deal komt en wel een Brexit dan is 0,93 Britse pond de eurokoers waar je rekening mee moet houden. Een deal kan zorgen voor 0,83 Britse pond. Wij denken daarbij wel dat de Britten er uit gaan komen", aldus de handelaar van Saxo Bank. Veel van de Brexit-onderhandelingen, die wel gewoon doorgaan, ook al ligt de Britse premier Boris Johnson momenteel op de intensive care in verband met corona, heeft betrekking op de grens tussen Ierland en Noord-Ierland.

Voorlopig ziet de handelaar voor de euro een range van 0,8830 tot 0,8730 Britse pond weggelegd, maar een slot op woensdagavond boven de 0,8830 Britse pond opent wat Jongbloed betreft wel de weg naar meer tot zelfs boven de 0,90 Britse pond.

Jongbloed kijkt vandaag met grote interesse naar de notulen van de meest recente monetaire vergadering van de Federal Reserve, omdat daarin de stemverhoudingen worden weergegeven.

Vanochtend vroeg kwam Japan met de machine-orders over februari naar buiten die op maandbasis met 6,9 procent onderuit gingen. Januari was nog goed voor een stijging met 11,5 procent.

De macro-economische agenda telt woensdag verder bitter weinig houvast met alleen de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 4 april, en dus de notulen van de Fed.

Voor de olievoorraden wordt gerekend op een toename van 9,3 miljoen vaten olie tegen een stijging met ruim 13,8 miljoen vaten een week eerder.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,0869 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8822 Britse pond. De dollar noteerde 0,3 procent hoger en kwam daarmee uit op 7,0668 Chinese yuan. Een dollar noteerde woensdag 0,1 procent hoger 108,8420 yen.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 2, 2020

Optimistische beursexperts tippen Galapagos

december 2, 2020

Amstel naar China | 2 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard