Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 april 2020 22:26

Wall Street sluit licht lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag licht lager gesloten, nadat de forse winsten eerder op de dag geheel werden ingeleverd in een verkoopgolf in het laatste uur van de handel.

De S&P 500 sloot 0,2 procent lager op 2.659,41 punten. De Dow Jones-index daalde 0, 1procent omhoog en de Nasdaq technologiebeurs verloor 0,3 procent.

Aanvankelijk stegen dinsdag de koersen van aandelen die door de gevreesde economische crisis sterk in waarde zijn gedaald, na signalen dat het aantal nieuwe sterfgevallen en besmettingen van het coronavirus begint te dalen. Het optimisme kalfde af tegen het einde van de handel.

De gouverneur van New York Andrew Cuomo zei dat het aantal ziekenhuisopnames met besmette coronapatiënten in de stad lijkt af te vlakken.  
 
"Het valt moeilijk te ontkennen dat de toestand verbetert", zei Paul O'Conner van Janus Henderson. "Dat waren de markten de afgelopen paar dagen aan het vieren."

Maar de trends zijn nog voorlopig en de autoriteiten hebben gewaarschuwd dat het aantal besmettingen in de VS en het Verenigd Koninkrijk de komende week waarschijnlijk zal oplopen. In New York werd het hoogste aantal sterfgevallen binnen één dag gemeld. In de Amerikaanse staat vielen al bijna 5.500 doden door het virus, bijna de helft van de krap 12.000 voor de hele VS.

Economische indicatoren wijzen intussen op een dreigende diepe recessie. De vereniging van hypotheekbanken meldde een sterke stijging van het aantal verzoeken om betalingsuitstel in de tweede helft van maart, nadat miljoenen Amerikanen hun baan kwijtraakten omdat veel bedrijven gesloten werden vanwege de pandemie.

Veel beleggers blijven skeptisch over de koersstijgingen van de afgelopen dagen. "Ik begrijp niet hoe een klein bedrijf dat failliet is gegaan weer kan opstarten omdat de piek in het aantal besmettingen is bereikt", zei Ken Moraif van Retirement Planners, dat het beheerde vermogen aan aandelen geheel heeft verkocht, in ruil voor contanten. 

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag op een persconferentie dat er "geweldig licht aan het eind van de tunnel is", wijzend op therapiëen die op dit moment worden getest. Ook zou er een vierde fase-noodsteunpakket in de maak zijn in het Amerikaanse Congres, van 1.500 miljard dollar waarmee de Amerikaanse economie vanaf volgende maand kan worden opgepept. In combinatie met de gewekte hoop op een behandeling van het virus, droeg dit mogelijk bij aan de rally op de aandelenmarkt eerder op de dag.

Op economisch bleek het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in maart sterk te zijn gedaald. De vertrouwensindex daalde van 104,5 in februari naar 96,4. Ook het aantal openstaande vacatures daalde, vergeleken met een maand eerder. De kredietverlening aan particulieren steeg in februari, zonder dat de coronacrisis daar een aandeel in had.
 
De olieprijs sloot fors lager. Een definitief akkoord over een productieverlaging tussen oliekartel OPEC en een aantal landen buiten het kartel, hangt sterk af van hoeveel de niet-leden bereid zijn de olie-output in te perken, meldde persbureau Reuters dinsdag. Een Amerikaanse overheidsrapport voorspelde dinsdag een daling van de Amerikaanse olieproductie met 13 procent dit jaar. De prijsoorlog die door Saoedi-Arabië en Rusland is ontketend is bedoeld om de Amerikanen te dwingen hun productie te beperken, net als de andere grote olieproducerende landen.

De euro/dollar verhandelde op 1,0907.

Bedrijfsnieuws

De sectoren energie en grondstoffen waren eerder op de dag grote winnaars. Ook reis- en vrijetijds-aandelen deden het erg goed. American Airlines won 7,6 procent, JetBlue Airways 13 procent en Royal Caribbean Cruises ook 13 procent.

"Markten prijzen een terugkeer naar normaal voor luchtvaartmaatschappijen in, en vrij snel", meende marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Kraft Heinz meldde een sterke stijging van de vraag naar zijn voedingsproducten, omdat mensen levensmiddelen insloegen ter voorbereiding op mogelijke lockdown- of quarantainemaatregelen vanwege het virus.
De omzet viel 200 miljoen dollar hoger uit dan verwacht in het eerste kwartaal.  Het aandeel steeg 2,7 procent.

De Amerikaanse overheid neemt de komende drie maanden bijna 170 miljoen mondmaskers af van 3M, volgens de Amerikaanse president Donald Trump, die het bedrijf vorige week nog bekritiseerde. Het aandeel won 2,8 procent.

De financieel directeur van Macy's, Paula Price, vertrekt eind mei. Het aandeel van de warenhuisketen steeg 4,8 procent, nadat voorbeurs nog een winst van 12 procent werd ingeprijsd.

Het aandeel Tesla sloot 5,7 procent hoger, na de afgelopen dagen al fors te zijn gestegen. Vorige week kwam de producent van elektrische voertuigen met sterke productiecijfers over het eerste kwartaal.

Exxon Mobil schroeft zijn investeringen voor dit jaar met 30 procent vanwege de lage olieprijs. Volgens CEO Darren Woods is het doel onder meer om voldoende geld in kas te houden voor dividenduitkeringen. Exxon Mobil zal vooral in Texas minder actief zijn, aldus het bedrijf. Ook stelt de oliereus een besluit om te investeren in LNG-activiteiten in Mozambique uit. Het aandeel steeg 2 procent.

Berenberg heeft het koersdoel voor Boeing meer dan gehalveerd, van 350 tot 150 dollar, maar de analisten denken dat het aandeel de moeite waard blijft om vast te houden. Bij de huidige waardering kan de belegger in 2022 een rendement op de vrije kasstroom van 10 procent tegemoet zien. De verwachting is wel onzeker. Het aandeel begon dinsdag met winst maar eindigde 5 procent lager. 

Airbnb haalde 1 miljard dollar op met een private plaatsing bij private equity firma's Silver Lake en Sixth Street Partners. De kamerverhuurder wordt wereldwijd hard geraakt door de coronacrisis. Een beursgang lijkt ver weg, zeggen kenners.

De Aandeelhouder TV

januari 19, 2021

Deleted video

januari 19, 2021

AEX 19 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 19, 2021

Deleted video

januari 19, 2021

Hoe doen Netflix en ASML het? | 19 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Europese bankaandelen tonen veerkracht

 • 12:24

  AEX op weg naar 671,5 punten

 • 08:18

  Europa lager van start & Chinese economie groeit met 2,3%

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
19 jan 12:49 Redactie

Webinar: Favoriete aandelen 2021

19 jan 11:40 Marco Knulst

Goud beleggers worden getest

19 jan 09:15 Nico Inberg

ETF van de Week: Lithium & Battery Tech