Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 april 2020 20:27

Wall Street beperkt winst

De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag voor de tweede dag op rij hoger op toenemende signalen dat de coronaviruspandemie in sommige delen van de wereld aan het afvlakken is. De aanvankelijke zeer sterke winst liep echter terug.

De S&P 500 steeg dinsdagavond 1,4 procent. De Dow Jones-index ging 1,8 procent omhoog en de Nasdaq technologiebeurs klom met 0,9 procent.

Beleggers bleven kien op aandelen die door de gevreesde economische crisis sterk in waarde zijn gedaald, terwijl ze hun ogen gericht hielden op signalen dat het aantal nieuwe sterfgevallen en besmettingen van het coronavirus begint te dalen. 

In Italië was het nieuw gemelde aantal besmettingen het laagst in drie weken, maar in Spanje liep het aantal sterfgevallen weer op, na vier dagen van dalingen.

"Het lijkt erop dat we nu het ergste punt hebben bereikt van de golf van het coronavirus", zei beleggingsanalist Mike Dowdall van BMO. "Het is te vroeg om in de VS het sein veilig te geven, maar de meest dramatische scenario's waar we twee weken geleden naar keken, lijken voorlopig te zijn afgewend."

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag op een persconferentie dat er "geweldig licht aan het eind van de tunnel is", wijzend op therapiëen die op dit moment worden getest. 

Ook zou er een vierde fase-noodsteunpakket in de maak zijn in het Amerikaanse Congres, van 1.500 miljard dollar waarmee de Amerikaanse economie vanaf volgende maand kan worden opgepept. In combinatie met de gewekte hoop op een behandeling van het virus, droeg dit mogelijk bij aan de rally op de aandelenmarkt.
 
Intussen zijn er wereldwijd ongeveer 75.000 mensen overleden aan het coronavirus, waar wereldwijd meer dan 1,35 miljoen besmettingen van zijn gemeld. Het aandeel van de Verenigde Staten is groot, met 368.000 bevestigde gevallen en bijna 11.000 doden.

Op economisch bleek het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in maart sterk te zijn gedaald. De vertrouwensindex daalde van 104,5 in februari naar 96,4. Ook het aantal openstaande vacatures daalde, vergeleken met een maan eerder.
 
De olieprijs daalde, na een aanvankelijke stijging. Een definitief akkoord over een productieverlaging tussen oliekartel OPEC en een aantal landen buiten het kartel, hangt sterk af van hoeveel de niet-leden bereid zijn de olie-output in te perken, meldde persbureau Reuters dinsdag. Een Amerikaanse overheidsrapport voorspelde dinsdag een daling van de Amerikaanse olieproductie met 13 procent dit jaar. De prijsoorlog die door Saoedi-Arabië en Rusland is ontketend is bedoeld om de Amerikanen te dwingen hun productie te beperken, net als de andere grote olieproducerende landen.

De euro/dollar verhandelde op 1,0907.

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz meldde een sterke stijging van de vraag naar zijn voedingsproducten, omdat mensen levensmiddelen insloegen ter voorbereiding op mogelijke lockdown- of quarantainemaatregelen vanwege het virus.
De omzet viel 200 miljoen dollar hoger uit dan verwacht in het eerste kwartaal.  Het aandeel steeg ruim 3 procent.

De Amerikaanse overheid neemt de komende drie maanden bijna 170 miljoen mondmaskers af van 3M, volgens de Amerikaanse president Donald Trump, die het bedrijf vorige week nog bekritiseerde. Het aandeel won 4 procent.

De financieel directeur van Macy's, Paula Price, vertrekt eind mei. Het aandeel van de warenhuisketen steeg 2 procent, nadat voorbeurs nog een winst van 12 procent werd ingeprijsd.

Het aandeel Tesla noteerde 6,6 procent hoger, na de afgelopen dagen al fors te zijn gestegen. Vorige week kwam de producent van elektrische voertuigen met sterke productiecijfers over het eerste kwartaal.

Exxon Mobil schroeft zijn investeringen voor dit jaar met 30 procent vanwege de lage olieprijs. Volgens CEO Darren Woods is het doel onder meer om voldoende geld in kas te houden voor dividenduitkeringen. Exxon Mobil zal vooral in Texas minder actief zijn, aldus het bedrijf. Ook stelt de oliereus een besluit om te investeren in LNG-activiteiten in Mozambique uit. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Berenberg heeft het koersdoel voor Boeing meer dan gehalveerd, van 350 tot 150 dollar, maar de analisten denken dat het aandeel de moeite waard blijft om vast te houden. Bij de huidige waardering kan de belegger in 2022 een rendement op de vrije kasstroom van 10 procent tegemoet zien. De verwachting is wel onzeker. Het aandeel begon dinsdag met winst maar noteerde inmiddels 2,6 procent lager. 

Airbnb haalde 1 miljard dollar op met een private plaatsing bij private equity firma's Silver Lake en Sixth Street Partners. De kamerverhuurder wordt wereldwijd hard geraakt door de coronacrisis. Een beursgang lijkt ver weg, zeggen kenners.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie