Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 april 2020 08:01

AEX zet opmars vermoedelijk voort

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 1,5 procent.

De AEX koerste maandag al 3,9 procent hoger naar 489,82 punten. Op Wall Street steeg de Dow Jones index maandagavond zelfs met 7,7 procent. Beleggers zagen eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel in Europa, en sorteerden snel voor op een wereld zonder draconische maatregelen om de virusuitbraak in te dammen.

In Italië en Spanje loopt het dagelijkse dodental inmiddels terug, en in Nederland en België laat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames een dalende trend zien. Deze trend is ook in Oostenrijk zichtbaar en Wenen maakte maandag als eerste Europese land bekend de drastische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus direct na Pasen langzaam te zullen versoepelen. Algemene lockdownmaatregelen in Oostenrijk blijven wel van kracht tot in ieder geval eind april.

In China werd vanochtend bekend gemaakt dat het dodental maandag voor het eerst sinds januari niet is opgelopen. Wel worden er nog nieuwe besmettingen geregistreerd en de autoriteiten maken zich zorgen over ‘geïmporteerde’ patiënten. De Chinese grenzen blijven voor personenverkeer dan ook nog zo goed als gesloten.

Maandagavond werd echter ook bekend gemaakt dat de Britse premier Boris Johnson is opgenomen op de intensivecareafdeling van het St. Thomas ziekenhuis in Londen, nadat zijn gezondheid verslechterde vanwege corona.

Rally op Wall Street

Amerikaanse beleggers lieten zich maandag inspireren door het opbeurende coronanieuws. President Donald Trump wakkerde het vuurtje extra aan door tijdens zijn dagelijkse persconferentie te benadrukken dat de medische wetenschap snel stappen maakt in de zoektocht naar medicijnen en vaccins. De Wereldgezondheidsorganisatie hanteerde maandag vergelijkbare woorden.

Het positieve sentiment op Wall Street werd ook ingegeven door de bereidheid van de Federal Reserve om alles op alles te zetten om de economische impact van het coronavirus te dempen. Zo maakte de Fed maandagavond bekend dat het krediet gaat verstrekken aan kleine bedrijven in de Verenigde Staten.

De olieprijs stond maandag echter onder druk, na de rally van vorige week. Op een settlement van 26,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 8 procent goedkoper.

Het optimisme over mogelijke nieuwe productieafspraken tussen Saoedi-Arabië en Rusland van voor het weekend, maakte maandag plaats voor twijfel. Voor maandag stond een online OPEC+ vergadering gepland, maar deze werd uitgesteld tot donderdag.

Marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group denkt dat de druk echter te hoog is voor de OPEC+ om niet in te grijpen. "De prijsdruk, en belangrijker nog, de diplomatieke druk, zal actie afdwingen", voorspelt de marktkenner.

In Azië noteerden de hoofdindices vanochtend overwegend in het groen, maar de koersuitslagen bleven relatief bescheiden na de koersexplosie in New York. De Shanghai Composite heropende zijn deuren na een feestdag met een winst van 1,7 procent. Seoel klom krap een procent, terwijl Sydney juist 1,5 procent prijs gaf.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0825.

Bedrijfsnieuws

IMCD voelde in het eerste kwartaal van dit jaar geen materiële effecten van de coronacrisis, maar vindt het momenteel ook erg moeilijk om voor vooruit te kijken en een inschatting te maken van eventuele aankomende gevolgen.

ArcelorMittal is een samenwerking aangegaan met medische deskundigen in Spanje om met behulp van een 3D-printer beademingsapparatuur en mondkapjes te maken in de strijd tegen het coronavirus.

Aperam benoemde Sudhakar Sivaji als nieuwe CFO na het vertrek van Sandeep Jalan. Sivaji zal op 6 mei 2020 in dienst treden. Hij heeft 12 jaar lang bij ThyssenKrupp gewerkt, aldus Aperam.

Kendrion heeft vanwege de huidige omstandigheden besloten het dividendvoorstel van 0,25 euro per aandeel in te trekken. Tot nog toe is de impact van het coronavirus op de omzet en winstgevendheid volgens Kendrion beperkt geweest, maar aangezien veel autofabrikanten hebben besloten hun productie tijdelijk terug te schroeven, verwacht Kendrion dat dit een negatieve impact zal hebben op de orderinstroom in Europa en de VS.

Alfen kreeg van Vattenfall een opdracht voor de levering van een energieopslagsysteem in Zweden.

Jefferies verlaagde het koersdoel voor Heineken verlaagd van 100,00 naar 90,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. De analisten rekenden een scenario door van twee kwartalen van verstoringen als gevolg van het coronavirus.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg maandag 7,0 procent op een slot van 2.664 punten. De Dow Jones index won 7,7 procent tot 22.680 punten en de Nasdaq ging 7,3 procent hoger op 7.913 punten.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke