Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 6 april 2020 14:44

Wall Street koerst af op hogere opening

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een halfuur voor de openingsbel 3,4 procent hoger.

Aandelenmarkten wereldwijd veerden maandag op dankzij voorzichtige signalen dat de verspreiding van het coronavirus afneemt. De toename van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal dodelijke slachtoffers is het afgelopen weekeinde vertraagd. In de Verenigde Staten vertraagde het aantal nieuwe gevallen van 12,3 procent naar 8,2 procent en het sterftecijfer in zowel als Italië als Spanje is ook minder groot, zo benadrukte Deutsche Bank.

De teller staat wereldwijd op 1,3 miljoen infecties en bijna 70.000 dodelijke slachtoffers. In de Verenigde Staten zijn inmiddels 337.646 personen besmet met het virus, terwijl het dodental op 9.648 personen staat.

"De komende week wordt de moeilijkste en meest trieste week in het leven van de meeste Amerikanen", zei Jerome Adams van US Public Health zondag op Fox News, waarbij hij de vergelijking maakte met de aanval op Pearl Harbor in 1941 en de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

"Het feit dat landen als Italië, Spanje en de Verenigde Staten, die tot dusver het hardst door het dodelijke virus zijn getroffen, een vertraging in infecties en doden hebben gemeld, ondersteunt het marktsentiment", zei Pierre Veyret van ActivTrades.

"Nu de verspreiding van het virus enigszins lijkt te vertragen, althans in Europa en vooral in Azië, kan de risicobereidheid voorlopig lichtjes verbeteren", voegde Marc-André Fongern van Fongern Global Forex toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De oliefutures staan onder druk, na het nieuws dat oliekartel OPEC en Rusland een vergadering over een mogelijke verlaging van de productie hebben uitgesteld tot donderdag. De olieprijs noteerde maandag tot 0,9 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,0786. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0808 op de borden.

Bedrijfsnieuws

United Airlines bracht zijn vluchten van en naar New York met bijna 90 procent terug, nadat overheidsfunctionarissen voorspelden dat de stad de komende dagen het hoogtepunt van de uitbraak van het virus zal bereiken. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,2 procent lager.

Met name de aandelen van bedrijven uit de reissector doen het maandag goed. Cruise-operator Carnival steeg voorbeurs 4,1 procent. Hilton Worldwide won 8,2 procent en JetBlue Airways noteerde 0,5 procent hoger.

Zoom Video verloor voorbeurs 12,5 procent, nadat Credit Suisse het advies verlaagde van Gelijkgewogen naar Verkopen.

Oliedienstverleners noteerden hoger. Halliburton won 2,2 procent en Schlumberger steeg 3,2 procent.

Gilead Sciences heeft de productie van zijn experimentele coronavirusgeneesmiddel opgevoerd, vanwege de overweldigende vraag na de golf van infecties wereldwijd. Het aandeel steeg voorbeurs 2,1 procent.

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week veel minder grote leningen verstrekt. De maatregelen wordt als een signaal gezien dat de recente onrust de toegang tot sommige soorten hypotheken heeft doen afnemen. De bank zal zogenaamde jumbo-hypotheken alleen herfinancieren voor klanten die minimaal 250.000 dollar aan liquide middelen bij de bank aanhouden. Het aandeel won voorbeurs 3,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,5 procent lager op 2.488,65 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het rood op 21.052,53 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,5 procent tot 7.373,08 punten.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke