Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 6 april 2020 07:50

Degiro meldt veel nieuwe klanten

Degiro heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 137.000 nieuwe klanten verwelkomd, waarvan het merendeel in maart. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend.

Het aantal actief gebruikte rekeningen is hierdoor toegenomen tot 554.471. Een jaar eerder waren dit er nog 386.000.

De onlinebroker ziet een sterke toename in beleggingsactiviteiten sinds begin dit jaar, door nieuwe klanten die de markt betreden en de marktvolatiliteit in maart.  Er kwamen in maart 86.000 klanten bij.

In totaal zijn er ruim 10,8 miljoen retailtransacties uitgevoerd in het afgelopen kwartaal. Dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, toen het aantal transacties 4,6 miljoen bedroeg.

Wachtlijst door corona

De onrust rond de coronavirus-pandemie heeft geleid tot volatiele markten en veel beleggingsactiviteit. Door het grote aantal nieuwe registraties en deze drukte, en omdat Degiro de risico's van het virus voor zijn werknemers moet beperken, zijn er vertragingen in de reactietijd van de servicedesk. De capaciteit wordt uitgebreid en voor nieuwe klanten is een wachtlijst.

Flatex

Degiro wil zich laten overnemen door het Duitse Flatex, dat december vorig jaar in eerste instantie 9,4 procent van de aandelen kocht. De rest van de aandelen zal na goedkeuring van toezichthouders worden overgenomen. De Duitse partij wil beide merken naast elkaar behouden.

Flatex betrad eerder vorig jaar de Nederlandse markt, met een verdienmodel dat zonder transactiekosten werkt. Recent kregen de Nederlandse klanten een brief van Flatex, waarin transactiekosten worden aangekondigd voor de meeste effecten.

De Aandeelhouder TV

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100