Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 2 april 2020 11:33

Valuta: weinig verandering van temperatuur

De valutamarkten hebben de afgelopen 24 uur weinig dynamiek ervaren met een stabiele koers voor de dollar, waarmee de volatiliteit op een lager punt is komen te liggen, maar er nog altijd naar richting wordt gezocht.

"Er is maar één munt die er een beetje uitspringt en dat is het Britse pond", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Onder de Britse parlementsleden is er steeds minder bereidheid de relatief harde opstelling van de Britse premier Boris Johnson in de Brexit-discussie met de Europese Unie te steunen en dat maakt een harde Brexit minder waarschijnlijk, waar het Britse pond van profiteert", aldus Van der Meer.

Van der Meer refereerde hierbij aan berichtgeving in de Britse media eerder deze week die dit dalende sentiment onder parlementsleden opmerkten en toeschreven aan de nieuwe situatie rondom de dialoog over de voorwaarden waartegen het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie per 31 december van dit jaar verlaat als gevolg van de coronacrisis.

Voor donderdag zijn voor Van der Meer de belangrijkste cijfers de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten van belang, daags voor de publicatie van het Amerikaanse arbeidsrapport over maart en daags na de relatief meevallende krimp van het aantal banen in de Amerikaanse private sector zoals gerapporteerd door ADP. "We kijken er uiteraard naar, maar ik verwacht geen euro die het huidige punt van 1,0920/40 dollar door de cijfers van vandaag snel zal verlaten", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

Vanochtend komen uit de muntunie producentenprijzen over februari naar buiten en dat is meteen het enige cijfers uit deze regio waar de markten op kunnen reageren. Die prijzen daalden op maandbasis met 0,6 procent tegen een verwachte daling van 0,4 procent. In januari kwamen de prijzen op maandbasis nog 0,4 procent hoger uit. Op jaarbasis versnelde de afname van 0,7 procent in januari naar 1,3 procent in februari.

In de Verenigde Staten is het donderdag iets drukker met de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans over februari en de fabrieksorders over dezelfde maand.

De steunaanvragen voor de week die eindigde op 28 maart liggen naar verwachting op 3,1 miljoen tegen 3,28 miljoen een week eerder.

De handelsbalans laat naar verwachting een tekort zien van 40 miljard dollar tegen 45,34 miljard dollar een maand eerder.

De fabrieksorders zijn in de prognoses met 0,2 procent opgelopen tegen een daling met 0,5 procent in januari.

De euro noteerde donderdag 0,5 procent lager op 0,8792 Britse pond. De Britse munt won 0,3 procent en steeg daarmee naar 1,2422 dollar. De euro noteerde op 1,0920 dollar, een daling met 0,2 procent. De dollar ging voor 107,3235 yen over in andere handen, een plus van 0,2 procent. De dollar noteerde vlak op 7,0982 Chinese yuan.

De Aandeelhouder TV

november 25, 2020

De jongens tegen de meisjes, wie pakt de winst – #Beursspel2020

november 25, 2020

ECB steunt banken | 25 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 24, 2020

AEX 24 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 24, 2020

Slim aandelen verkopen volgens Corne van Zeijl – #Beursspel2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

 • 10:08

  Beleggen in water: de beste water aandelen van dit moment

 • 08:29

  Euforie door Trump en Yellen – Olie bezig aan indrukwekkende rally

 • 16:09

  TA van Edward Loef – Opluchtingsrally in Kon. BAM Groep

 • 12:52

  AEX vertoont negatieve divergentie & Tesla flirt met weerstand $502

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

Masterclasses

  Columns

  Nieuw
  25 nov 10:39 Bas Heijink

  Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

  24 nov 16:16 Redactie

  7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

  24 nov 12:50 Marco Knulst

  Edelmetalen onder druk