Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 2 april 2020 12:13

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger na de verliezen van woensdag, ook op Wall Street, nu er aanhoudende signalen zijn dat de piek in het coronavirus in Europa mogelijk is bereikt of niet meer ver weg is.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,8 procent op 308,00 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,1 procent op 9.558,59 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,4 procent met een stand van 4.222,44 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,2 procent naar 5.468,51 punten.

De gevolgen van de coronacrisis zetten steeds meer partijen in beweging in een poging de schade te beperken of zelfs te overleven. Deskundigen wijzen er op dat de beperkende maatregelen die in tal van landen gelden, voorlopig dienen te worden gehandhaafd en vervolgens beheerst moeten worden ingetrokken om te voorkomen dat het coronavirus weer de kop op steekt.

De Amerikaanse president Donald Trump wil de Amerikaanse oliesector een handreiking doen en met de belangrijkste vertegenwoordigende bedrijven vrijdag om de tafel gaan zitten. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag, waarbij de Amerikaanse zakenkrant zich baseerde op bronnen. De markt reageerde verder opgetogen op uitlatingen van Trump, die verwacht dat Saoedi-Arabië en Rusland de komende dagen een deal zullen sluiten die de prijsoorlog zal beëindigen.

Olie noteerde donderdag dan ook stevig in de plus. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 9,6 procent in het groen op 22,23 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 27,25 dollar werd betaald, een stijging van 10,1 procent.

De producentenprijzen van de eurozone daalden op maandbasis met 0,6 procent tegen een verwachte daling van 0,4 procent. In januari kwamen de prijzen op maandbasis nog 0,4 procent hoger uit. Op jaarbasis versnelde de afname van 0,7 procent in januari naar 1,3 procent in februari.

In de Verenigde Staten is het donderdag iets drukker met de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans over februari en de fabrieksorders over dezelfde maand.

De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0946 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0950 op de borden.

Bedrijfsnieuws

British Airways zal naar verwachting 36.000 medewerkers naar huis sturen, nu het luchtverkeer grotendeels stil ligt door de corona-uitbraak. Dat meldde de BBC donderdag. De koers van het aandeel International Consolidated Airlines noteerde donderdag 3,5 procent hoger.

Rocket Internet heeft in 2019 de winst en omzet zien aantrekken, ondanks een volatiel jaar, maar door de coronacrisis is er een hoge mate van onzekerheid ontstaan voor de wereldeconomie dit jaar en dit zal ook een negatieve impact hebben op het netwerk van bedrijven in de komende maanden en kwartalen, aldus Rocket. Het aandeel zakte 1,3 procent.

De Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Fitch heeft onder andere ING op de nominatie voor een verlaging geplaatst, omdat deze minder ruimte heeft en de kans op een verlaging op korte termijn is toegenomen. ING steeg desondanks 2,3 procent in koers.

Barclays heeft donderdag het advies voor Unilever verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel op 50,00 euro. De koers van het aandeel liep 0,1 procent op.

Michelin heeft woensdag aangekondigd dat het dividend wordt verlaagd en dat de jaarvergadering achter gesloten deuren zal plaatsvinden in juni, terwijl het coronavirus rondwaart. Michelin zag zijn aandelenkoers 0,2 procent winnen.

DSM heeft de overname van het Deense Glycom afgerond. DSM zakte met zijn aandelenkoers 1,4 procent.

Oliewaarden profiteerden van de snel stijgende olieprijs. Royal Dutch Shell won 8,7 procent, BP 7,5 procent en Total 4,3 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,6 procent in het groen.

Wall Street is woensdag fors lager gesloten. De S&P 500 eindigde 4,4 procent lager op een slot van 2.470,50 punten. De Dow Jones index verloor 4,4 procent tot 20.943,51 punten en de Nasdaq daalde 4,4 procent en eindigde op 7.360,58 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX