Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 2 april 2020 07:57

Aalberts ziet beperkte impact coronavirus

Aalberts heeft in het eerste kwartaal van dit jaar slechts een beperkte impact gemerkt van het coronavirus op de activiteiten van het bedrijf, maar kondigde wel wat stappen aan om de situatie in de komende maanden het hoofd te bieden. Dit maakte de Nedelrandse onderneming donderdag voorbeurs bekend.

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden, wist Aalberts de operaties in Europa en Noord-Amerika gaande te houden. De productielocaties in Azië-Pacific draaien inmiddels weer op normaal niveau en slechts een paar locaties in Frankrijk en Italië zijn tijdelijk gesloten in lijn met de opgelegde maatregelen door de betreffende autoriteiten. Verzendingen naar klanten in deze landen zijn op een lager pitje gezet.

Aalberts heeft wel besloten om de kapitaalinvesteringen terug te brengen tot alleen het hoogst noodzakelijke om het bedrijf draaiende te houden. Ook worden er extra kostenbesparingen doorgevoerd en wordt er gebruik gemaakt van steunmaatregelen die de overheden bieden om de voorziene verstoring op korte termijn het hoofd te bieden. 

Verder wil Aalberts zijn strategische plan versneld uitrollen en is er besloten het salaris van het bestuur met 20 procent terug te schroeven gedurende een periode van drie maanden vanaf 1 april.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100