Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 1 april 2020 19:30

Coronavrees weer dominant op Wall Street

Wall Street koerst woensdag af op een flink lager slot. Met nog een paar uur handel te gaan, noteerde de S&P 500 4,0 procent lager. De Dow Jones index verloor 3,7 procent en de Nasdaq daalde 3,6 procen

De markten wachten op de piek van de corona-uitbraak, om verder koers kunnen te bepalen. "Het aantal sterfgevallen door COVID-19 is in de VS nu hoger dan in China en president Trump heeft gewaarschuwd dat er twee zeer zware weken aankomen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. In de VS zijn nu ruim 190.000 besmettingen en zou het aantal sterfgevallen door het virus op kunnen lopen tot 100.000 of zelfs 240.000.

"De forse stijging van de aandelenmarkten na de aangekondigde stimuleringsmaatregelen van mondiale centrale banken en reddingspakketten van overheden lijkt niet meer dan een vage herinnering, en beleggers zetten zich schrap voor een hevigere gezonheidscrisis", aldus Madden.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal banen in de private sector in de Verenigde Staten in maart is gedaald met 27.000, terwijl werd gerekend op een veel sterkere afname.

ADP benadrukte echter dat "het rapport van maart niet volledig de impact van COVID-19 laat zien" omdat het rapport ook werknemers telt die tot en met de 12e dag van de maand op de loonlijst stonden, aldus Ahu Yildirmaz van het ADP Research Institute. Werknemers die daarna een uitkering hebben aangevraagd, worden in dit rapport dus nog steeds als actieve werknemers gezien, waardoor de krimp in maart lager uitkwam.

"Daarmee wordt ADP nu het slachtoffer van zijn econometrische methodiek", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. "De realiteit is waarschijnlijk veel minder goed, en om daar een beeld van te krijgen is het veel raadzamer om nu naar de wekelijkse steunaanvragen te kijken", vindt de analist.

Het Amerikaanse banenrapport dat aanstaande vrijdag over maart verschijnt, geeft volgens Marey ook geen nauwkeurig beeld van de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt, omdat deze ook is gebaseerd op informatie die dateert van rond 12 maart.

Inkoopdata van Markit lieten een krimp zien van de Amerikaanse industrie tot 48,5 in maart, na een zeer bescheiden groei in februari.

Cijfers van ISM bevestigden dit beeld. De inkoopmanagersindex van ISM kwam uit op 49,1 ten opzichte van 50,1 in februari. Er was door economen een stand van 44,5 verwacht.

Ook hier waarschuwde ISM dat het cijfer nog geen volledig beeld geeft van de impact van de corona-uitbraak op de maakindustrie in de VS. Inkoopmanagers zagen in maart al wel de sterkste daling van nieuwe orders en de werkgelegenheid in elf jaar, aldus ISM.

De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0929. Olie werd 3 procent goedkoper na een forse stijging van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws
 
Home Depot past zijn openingstijden aan vanwege het coronavirus. Daarnaast ziet het concern af van grote voorjaarspromoties om de toestroom van klanten af te remmen en wordt slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkels toegelaten. Het aandeel daalde 4,0 procent.

Oliebedrijf Apache heeft zijn verwachting voor kostenbesparingen verdubbeld. Het concern verwacht nu op jaarbasis voor 300 miljoen dollar te besparen aan algemene en administratieve kosten. Het aandeel noteerde 7,4 procent lager.

Xerox verloor 6,5 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde zijn vijandige bod op concurrent HP in te trekken. Xerox zei de beoogde fusie niet tot een goed einde te kunnen brengen vanwege het coronavirus. HP daalde 11 procent.

Het aandeel Boeing is het nieuwe kwartaal slecht begonnen, nadat in het eerste kwartaal meer dan de helft van de beurswaarde verloren ging. Woensdag noteerde het aandeel bijna 12 procent in de min.

Tesla noteerde woensdag 6 procent lager. In het eerste kwartaal steeg het aandeel 25 procent.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken