Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 1 april 2020 14:52

Beursblik: banencijfer ADP verre van representatief

De krimp van het aantal banen in de Amerikaanse private sector in maart is geen representatief cijfer. Dit bleek woensdag uit een kort commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank op de data van ADP.

"ADP stelt een rapport op dat uit tal van variabelen bestaat, die dateren van voor de zogeheten lock down", aldus Marey. "Daarmee wordt ADP nu het slachtoffer van zijn econometrische methodiek. De realiteit is waarschijnlijk veel minder goed, en om daar een beeld van te krijgen is het veel raadzamer om nu naar de wekelijkse steunaanvragen te kijken", aldus de marktanalist.

Dat de verwachtingen van marktkenners vooraf duidden op een beduidend hogere krimp schrijft Marey toe aan het afwezige besef van de wijze waarop ADP zijn data met deze vele variabelen samenstelt. De loonstrookjes zijn slechts één variabele in het totaal.

Het Amerikaanse banenrapport dat aanstaande vrijdag over maart verschijnt, geeft volgens Marey ook geen nauwkeurig beeld van de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt, omdat deze is gebaseerd op informatie die dateert van rond 12 maart.

De euro noteerde woensdag 1,0 procent lager op 1,0925 dollar.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

Columns

Nieuw
25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding

22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u