Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 1 april 2020 12:52

Amerikaanse futures wijzen op fors lagere opening

De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een fors lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 3,0 procent in het rood.

"Wereldwijd proberen beleggers een langdurige en zware klap voor de wereldeconomie in te prijzen nu ook de economie van de Verenigde Staten vrijwel volledig op slot lijkt te gaan vanwege het coronavirus", zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.
 
"Er circuleren zo veel verhalen over hoe negatief het effect op het Amerikaans bruto binnenlands product zal zijn en hoe hoog het werkloosheidspercentage zal zijn...Dit weegt ongetwijfeld op het sentiment", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf dinsdag zijn tot nu toe sterkste waarschuwing af over de pandemie, die zich inmiddels verspreidt door het hele land. Het Witte Huis schat het mogelijk aantal dodelijke slachtoffers in de VS op 100.000 tot 240.000 personen. Trump zei dat de komende weken "zeer pijnlijk" zullen zijn.

Inmiddels zijn 189.633 personen besmet met het virus in de Verenigde Staten. Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot 4.081 personen.

Het lagere slot van de Amerikaanse aandelenmarkten van dinsdag, betekende het einde van het slechtste kwartaal sinds de financiële crisis van 2008. De S&P 500 verloor op kwartaalbasis 20 procent, terwijl de Dow 23 procent lager sloot.

Marktvolgers zijn terughoudend met het beantwoorden van de vraag of de ergste verkoopgolf inmiddels achter de rug is. "We bevinden ons in onbekend territorium", zei strateeg Shawn Snyder van Citi Peronal Health Management. "Er is op dit moment nog veel onzekerheid. Is dit een V-vormig herstel of is die een situatie die langer zal blijven hangen en langer duurt dan we dachten", zei hij.

Daags nadat president Trump een economisch reddingspakket van circa 2.000 miljard dollar ondertekende, zei hij dat een investering van nog eens 2.000 miljard dollar deel zou moeten uitmaken van een nieuw hulppakket ter ondersteuning van de economie. "Nu de Amerikaanse rentes op nul staan, is dit het moment voor de financiering van een langverwachte infrastructuurwet", zei hij. "Het moet zeer groot en geweldig zijn, twee biljoen dollar, en uitsluitend gericht zijn op banen en de wederopbouw van de eens zo grote infrastructuur van ons land", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport van maart, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices van de industrie in maart, de bouwuitgaven in februari en het wekelijkse olievoorradenrapport.

De euro/dollar noteerde op 1,0938. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1029 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
Home Depot kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de retailer bekendmaakte zijn openingstijden te verkorten vanwege het coronavirus. Daarnaast ziet het concern af van grote voorjaarspromoties om de toestroom van klanten af te remmen en wordt slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkels toegelaten. Het aandeel daalde voorbeurs 2,7 procent.

Xerox verloor dinsdag nabeurs 2,3 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde zijn vijandige bod op concurrent HP in te trekken. Xerox zei een eventuele fusie vanwege het coronavirus niet tot een goed einde te kunnen brengen. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel. HP daalde voorbeurs 2,4 procent.

Het aandeel Boeing noteerde voorbeurs 3,8 procent lager, nadat de vliegtuigbouwer in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn beurswaarde zag vervliegen.

Tesla start het nieuwe kwartaal vermoedelijk 2,6 procent lager. In de eerste drie maanden van het jaar steeg het aandeel 25 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,6 procent lager op 2.584,59 punten. De Dow Jones index eindigde 1,8 procent in het rood op 21.917,16 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,0 procent tot 7.700,10 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100