NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 31 maart 2020 10:38

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt advies WDP, Befimmo en Intervest

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AEDIFICA, COFINIMMO, WDP,

Kepler Cheuvreux heeft het advies verhoogd voor WDP, Befimmo en Intervest, maar ook taxaties voor andere vastgoedaandelen verlaagd vanwege de impact van het coronavirus.

Kepler benadrukte dat de werkelijke impact van de uitbraak nog moeilijk te bepalen is.

"Huurcontracten zijn schriftelijke overeenkomsten die wettelijk afdwingbaar zijn. Hoewel er in die contracten geen ‘overmacht’ clausule bestaat, denken wij dat verhuurders flexibel zullen zijn", zei Kepler. "Geen enkele onderneming zal ongedeerd blijven, maar de impact zal van sector tot sector verschillen", voegden de analisten van Kepler toe.

Kepler verhoogde het advies voor WDP van Houden naar Kopen en het koersdoel van 25,00 euro naar 26,00 euro. Volgens Kepler is een daling van de bezettingsgraad met 4,0 procent bij WDP waarschijnlijk, hoewel de analisten toegeven dat dit moeilijk te beoordelen is. Daarnaast voorzien zij een vertraging van circa drie maanden in de ontwikkelingspijplijn van WDP, vanwege de lockdown. De koers van het aandeel biedt volgens Kepler een mooi instapmoment met een opwaarts potentieel van 11 procent.

Het advies voor vastgoedinvesteerder Befimmo werd verhoogd van Reduceren naar Houden, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 53,00 euro naar 47,00 euro. Kepler voorziet ook bij Befimmo vertragingen bij een aantal projecten en dus ook bij de commercialisering van deze projecten. Op het vlak van liquiditeit en financiering worden voor 2020 door Kepler voor Befimmo geen risico's voorzien. Ondanks een impact van de pandemie, zou Befimmo volgens Kepler beter moeten kunnen presteren, na een overtrokken koersreactie.

Kepler plaatste Intervest Offices & Warehouses op de kooplijst, terwijl het advies eerder nog Houden luidde, en verlaagde het koersdoel van 26,00 euro naar 24,00 euro. Kepler voorziet voor Intervest een daling van de bezettingsgraad van maximaal 3,5 procent, maar logistiek vastgoed zou volgens de analisten één van de weinige sectoren kunnen zijn die op de lange termijn kunnen profiteren van de crisis, vandaar de adviesverhoging. 

Het advies voor Cofinimmo werd gehandhaafd op Kopen, terwijl het koersdoel neerwaarts wordt bijgesteld van 160,00 euro naar 154,00 euro, waarbij de negatieve impact van de virusuitbraak op de huurinkomsten op 3,2 procent wordt geschat. Cofinimmo heeft volgens de analisten echter voldoende ruimte om de crisis het hoofd te kunnen bieden en het dividend staat volgens Kepler niet op het spel.

Kepler handhaafde tevens het koopadvies op Aedifica, maar verlaagde het koersdoel van 150,00 euro naar 140,00 euro. Volgens Kepler is het concern relatief immuun voor het coronavirus. Hoewel het virus in het bijzonder een zware tol zal eisen onder ouderen, zal de vraag naar zorgvastgoed volgens Kepler echter sterk blijven.

Het advies voor Montea werd gehandhaafd op Houden, terwijl het koersdoel omlaag ging van 89,00 euro naar 87,00 euro. Volgens Kepler presteert het aandeel solide, te midden van de recente verkoopgolf. De analisten voorzien bij het vastgoedbedrijf onder andere een vertraging bij de lopende ontwikkelingsprojecten en een daling van de bezettingsgraad van 99,3 procent naar 96,8 procent. Vanwege de relatief goede prestaties van het aandeel werd het Houden advies gehandhaafd.

Tot slot handhaafde Kepler het koopadvies op Xior, terwijl het koersdoel omlaag ging van 62,00 euro naar 56,00 euro. Volgens Kepler zal de impact van het virus op de uitbater van studentenhuisvesting bescheiden zijn. Hoewel de universiteiten momenteel in heel Europa gesloten zijn en de meeste studentenwoningen leeg of bijna leeg zijn, liggen de contracten vast, waardoor voor het huidige studiejaar slechts een bescheiden impact wordt voorzien.


De koers van het aandeel COFINIMMO noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel WDP noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Bel20, Belmid, Belsmall, Broker_adviezen, Amx_fonds, Aex_fonds

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2022

AEX maakt zich op voor short-squeeze

januari 28, 2022

AEX en DAX week 4 afsluiting – 28jan22

januari 28, 2022

Apple veel beter dan verwacht

januari 28, 2022

Correctie of Rotatie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 55

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Technologie drukt op AEX-index

 • 16:45

  Kantelmoment voor de BEL 20 – Apple zet stijgende trend verder

 • 13:46

  Apple boekt recordomzet dankzij verkoop iPhones en stevige groei services

 • 08:54

  kwartaalcijferseizoen barst los – Europa start negatief

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Wederopstanding Galapagos?

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 08:02

  Hawkishe Fed zet markt op stelten

 • 17:07

  TA van Edward Loef – Anticiperen op de Fed?

Masterclasses

Columns

Nieuw
28 jan 15:35 Redactie

Top 10 IPO’s voor 2022

27 jan 10:50 Nico Inberg

Stoffels nieuwe man Galapagos

27 jan 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Beleggen in Water