Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 30 maart 2020 19:34

Wall Street overtuigend in het groen

De Amerikaanse beurzen koersten maandag overtuigend hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 2,6 procent in het groen, terwijl de Dow Jones-index en techbeurs Nasdaq tot 3,0 procent stegen.

Marktanalist David Madden van CMC Markets bestempelde de stemming op de beurzen als "voorzichtig optimistisch". Madden wees nogmaals op het "gigantische", door president Donald Trump goedgekeurde, steunpakket van meer dan twee biljoen dollar.

Afgelopen weekend werden verder Amerikaanse overheidsmaatregelen tot 30 april verlengd, terwijl Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

"Beleggers zien dat als een teken dat de situatie eerder zal verslechteren, voordat het beter wordt", aldus Madden.

De marktvorser wees nog op de Dallas Fed-index, die voor de maand maart een stand liet optekenen van min 70. Een maand eerder kwam de index nog uit op 1,2 in de plus. "Dit onderstreept de enorme impact van het coronavirus op de economie", aldus Madden van CMC Markets.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets proberen beleggers de economische impact van de pandemie en de effectiviteit van de diverse stimuleringspakketten te beoordelen.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 144.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

Op macro-economisch vlak bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis te zijn gestegen. Later deze week volgen een reeks cijfers, zoals de Amerikaanse banenrapport op vrijdag, dat de economische impact van het coronavirus verder in beeld zou moeten brengen.

“Er is nog steeds veel slecht nieuws op komst op het macrofront”, benadrukte Nicholas Brooks, hoofd van de divisie Research bij International Capital Group. Volgens hem ligt een aanhoudende rally in de komende weken op de beurzen niet voor de hand.

De olieprijzen leverden opnieuw fors aan waarde in met een min van ruim acht procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1015. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar. Het aandeel steeg 7,7 procent.

Gilead Sciences zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Yum Brands, uitbater van fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell, betaalt zijn CEO geen bonus. Dat geld wordt omgezet in een bonus van 1.000 dollar voor de managers van de restaurants. Het aandeel ging 4,0 procent hoger.

Morgan Stanley heeft van Amerikaanse toezichthouders groen licht gekregen voor de overname van E*Trade Financial ter waarde van 13 miljard dollar. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. De antitrustafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie zou geen bezwaar hebben tegen de overname en extra maatregelen zou Morgan Stanley niet hoeven nemen om de goedkeuring te krijgen, aldus Bloomberg. Het aandeel Morgan Stanley trok 3,0 procent aan.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

Masterclasses

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie