Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 30 maart 2020 18:20

Neways trekt dividendvoorstel in

Neways Electronics trekt zijn dividendvoorstel van 0,28 euro per aandeel over 2019 in vanwege de mogelijke impact van de corona-uitbraak. Dit meldde het bedrijf maandag nabeurs.

Neways benadrukt dat de financiële positie goed is, maar dat er "op dit moment onvoldoende duidelijkheid is over hoe lang de huidige situatie kan duren en wat de mogelijke impact hiervan is op onze klanten."

Daarom legt Neways de komende tijd de nadruk op cash management en het maximaliseren van de kasruimte. Het bedrijf heeft ook diverse maatregelen genomen om de bedrijfscontinuïteit in de komende periode zo goed mogelijk te borgen. Daarvoor zijn twee taskforces opgericht.

Momenteel zijn alle werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en China nog operationeel en kunnen klanten nog steeds goed worden bediend, aldus Neways.

Voor het tweede kwartaal wordt een "grotere impact" op de bedrijfsvoering verwacht, "door vertragingen in de aanvoer van componenten en de tijdelijke sluiting van productielocaties van klanten, met name in de automotive sector", denkt het bedrijf.

Ook zijn de grenzen tijdelijk gesloten in een aantal landen waar toeleveranciers zijn gevestigd, "waarbij het onduidelijk is wanneer deze grenzen weer open zullen gaan en of er nog verdere beperkingen worden opgelegd."

Neways zal verder onder meer de operationele uitgaven beperken en gebruikmaken van subsidies en overheidsfondsen voor tijdelijke arbeidstijdverkorting. Ook het investeringsprogramma wordt maximaal gereduceerd.

Vanwege de huidige onzekere situatie is het voor het bedrijf momenteel niet mogelijk om een inschatting te maken van wat de impact van COVID-19 zal zijn op de omzet en resultaten over 2020.

Omdat het dividendvoorstel wordt ingetrokken, wordt dit item geschrapt van de agenda van de jaarvergadering op 16 april aanstaande. Ook verplaatst Neways de vergadering van het Evoluon in Eindhoven naar het eigen hoofdkantoor in Son en verzoekt het aandeelhouders vanwege de gezondheidsrisico's om de vergadering te volgen via een webcast op de website van Neways.

"Neways volgt de ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid en het RIVM op de voet en houdt onder meer de mogelijkheid open dat het aantal fysiek aanwezige aandeelhouders wordt beperkt of dat de vergadering alsnog wordt uitgesteld", aldus het bedrijf.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100