Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 26 maart 2020 11:32

Valuta: iets meer kalmte in dollarkoers

De valutamarkten lijken zich donderdag voor nu even in een wat rustiger vaarwater te bevinden met de steunaanvragen van de Verenigde Staten en het overleg tussen de beleidsmakers van de landen die deel uitmaken van de G-20 op de agenda.
 
Bij die digitale bijeenkomst staat slechts één thema centraal. De steunaanvragen zullen naar verwachting een indicatie geven van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt en die zijn uiteraard verre van gunstig.

"Je ziet iets meer rust in de belangrijkste valutaparen, zoals de euro/dollar, euro/pond en pond/dollar", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News. Mevissen omschreef de valutamarkten ook donderdag als onzeker, volatiel en onrustig.

Dit neemt niet weg dat Rabobank voor de komende maanden een versterking van de de dollar voorziet. "Eén en ander hangt natuurlijk samen met het vermogen wereldwijd de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, maar gesteld dat dat lukt, denken wij aan een euro van 1,07 dollar op een termijn van drie maanden en 1,05 dollar drie maanden later, puur op basis van een behoefte aan zekerheid", aldus Mevissen.

Voor donderdag acht Mevissen het eerder waarschijnlijk dat de dollar in kracht wint als blijkt dat de wekelijkse steunaanvragen veel hoger uitvallen dan nu wordt verwacht.

Het Britse pond reageerde niet op de relatief zwakke detailhandelsverkopen uit het Verenigd Koninkrijk. "Die betroffen februari en de markt wil toch liever een beeld van de trend die zich in maart aftekende", aldus de analist.

Volgens TD Securities zou het nog wel eens zo kunnen zijn dat de dollar voor de korte termijn op niveau blijft, omdat de markt in het huidige, mondiale klimaat, weinig tot geen risicobereidheid toont en beleggers vooral op zoek blijven naar liquiditeit. Verder vooruit kijkend verwacht TD juist een onzeker verloop in de dollarkoers.

In Duitsland bleek donderdag het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen.

De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

De Bank of England komt vandaag aan het begin van de middag met een rentebesluit de markt in.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal van 2019, de groothandelsvoorraden over februari en de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 21 maart.

Voor de Amerikaanse groei wordt geen verandering verwacht ten opzichte van de tweede raming waarin rekening werd gehouden met een groei van 2,1 procent.

De steunaanvragen laten donderdag een ongekende stijging zien naar 1,5 miljoen aanvragen, denken economen. Een week eerder waren dit er 281.000, dat al een flink verschil van 70.000 betekende met het cijfer over de week die eindigde op 14 maart.

De euro noteerde donderdag 0,6 procent hoger op 1,0942 dollar en vlak op 0,9200 Britse pond. De dollar kostte 7,0879 Chinese yuan, een daling met 0,4 procent. De dollar verloor 0,7 procent en kwam daarmee uit op 110,1115 yen. De Britse munt won 0,6 procent en noteerde 1,1899 dollar.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding