fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 26 maart 2020 07:47

Heijmans trekt dividendvoorstel in

Heijmans heeft besloten over 2019 geen dividend uit te keren om zich "te wapenen" tegen de mogelijke impact van het coronavirus. Dit maakte de bouwer donderdag voorbeurs bekend.

Heijmans zei 2020 goed begonnen te zijn en dat tot op heden de omzet en het resultaat in lijn met de verwachtingen zijn. Ook de orderportefeuille is volgens de bouwer "nog op een goed niveau". Van de gecommitteerde bankfaciliteit is dit jaar nog niet gebruikgemaakt, onderstreepte de bouwer.

Heijmans stelde dat de impact van de coronacrisis in financiële zin op dit moment nog beperkt is en dat het werk op de diverse bouwprojecten grotendeels doorloopt. Maar Heijmans verwacht dat de gevolgen van de "vergaande overheidsmaatregelen" in de komende weken voelbaar zullen worden. "Het sluiten van sommige Europese grenzen, het deels wegvallen van buitenlandse werknemers en de stagnerende toevoer van materialen hebben impact op de productiviteit", aldus de bouwer. 

De vooruitzichten voor 2020 noemde Heijmans hierdoor op dit moment "zeer onduidelijk" voor wat betreft de hoogte van de omzet en het resultaat. Heijmans zegt op dit moment dan ook geen outlook te kunnen geven voor het verdere verloop van het jaar.

Als gevolg besloot Heijmans over 2019 geen dividend uit te keren.

"Op dit moment hebben we simpelweg onvoldoende zicht op hoe lang en hoe hevig het Covid-19 virus ons bedrijf gaat beïnvloeden. Ik wil dit niet eerst afwachten, maar nu proactief de maatregelen nemen om ons hiertegen te wapenen. In dat kader komt een dividendbetaling nu te vroeg", aldus CEO Ton Hillen.

De aandeelhoudersvergadering zal doorgaan op 15 april 2020, maar wel in aangepaste vorm.

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet