Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 26 maart 2020 12:07

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag lager na opleving van de markten eerder deze week.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur 0,9 procent lager op 303,50 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 1,5 procent op 9.724,91 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 1,5 procent met een stand van 4.366,04 punten. De Britse FTSE verloor donderdag 1,6 procent op 5.597,26 punten.

Met de bekendmakingen van de stevige steunmaatregelen de afgelopen tijd heeft de markt momenteel weinig ander houvast dan de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in de hoop op zo positief mogelijke signalen.

In Duitsland bleek donderdag het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen.

De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

De Bank of England komt vandaag aan het begin van de middag met een rentebesluit de markt in.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal van 2019, de groothandelsvoorraden over februari en de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 21 maart.

Voor de Amerikaanse groei wordt geen verandering verwacht ten opzichte van de tweede raming waarin rekening werd gehouden met een groei van 2,1 procent. De steunaanvragen laten donderdag een ongekende stijging zien naar 1,5 miljoen aanvragen, denken economen. Een week eerder waren dit er 281.000, dat al een flink verschil van 70.000 betekende met het cijfer over de week die eindigde op 14 maart.

Olie noteerde donderdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 2,4 procent in het rood op 23,88 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 26,79 dollar werd betaald, een daling van 2,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0953. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0916 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0884 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Airbus noteerde donderdag in Parijs een heel aardige plus van 5,3 procent. De komende drie weken worden de toestelproducties in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op een laag pitje gezet. Frankrijk en Spanje liggen bij Airbus inmiddels al helemaal plat.

ABN AMRO leed een verlies van 200 miljoen dollar bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten, omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. De koers van het aandeel van de bank noteerde donderdag 4,9 procent lager.

De Franse destillateur Pernod Ricard heeft het ginlabel Monkey 47 volledig ingelijfd. Dit meldde het Franse bedrijf donderdag, zonder financiële details te geven. Het aandeel Pernod steeg 2,4 procent. 

Umicore schrapt het slotdividend en trekt eveneens de vooruitzichten voor 2020 in als gevolg van de corona-uitbraak. Umicore daalde in Brussel 7,3 procent.

Op de Europese beursvloeren domineerden vandaag de rode koersen en ook vandaag waren de verschillen met de slotnoteringen van woensdag aan de maat. De prognose van beursexperts is dat dit voorlopig nog wel even het beeld blijft.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 1,2 procent tot 2.475,56 punten, de Dow Jones index won 2,4 procent tot 21.200,55 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 7.383,30 punten.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen