fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 26 maart 2020 10:05

Beursblik: Arcadis bewaakt kaspositie

Arcadis houdt met het besluit om geen dividend over 2019 uit te keren en zijn aandeleninkoop stop te zetten, bijna 90 miljoen euro in kas om zo de coronacrisis het hoofd te bieden. Deze rekensom vloeide donderdag voort uit een analyse van ING naar aanleiding van de berichtgeving door het ingenieursbureau donderdag voorbeurs.

Arcadis heeft daarnaast alle reisactiviteiten in de ijskast gezet en bovendien ligt er een stop op advies, een deel van de investeringen en de inhuur van personeel. Dit kan volgens ING al snel oplopen naar een besparing op operationeel niveau van 100 miljoen euro.

Arcadis is ook op zoek naar overheidssteun om zijn personeel doorbetaald te krijgen om zo te voorkomen dat deze moeten worden ontslagen.

ING becijferde donderdag echter ook dat Arcadis met de zeer beperkende overheidsmaatregelen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland 55 tot 60 procent van de omzet is gemoeid. Voor het bedrijfsresultaat (EBIT) rekent ING op een impact van 100 miljoen euro.

Over de schuldpositie is ING minder bezorgd, zelfs als het bedrijf zijn schuld van 90 miljoen euro, die verband houdt met ALEN, niet aflost, daar de verhouding tussen de nettoschuld en het operationeel resultaat (EBITDA) aan het einde van 2019 op 1,4 stond.

ING hanteert voor het aandeel Arcadis een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Arcadis donderdag 1,6 procent lager op 14,35 euro.

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet