Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 25 maart 2020 12:06

Valuta: aandacht verschuift naar Britse pond

De aandacht van de valutamarkt heeft zich in de afgelopen dagen verplaatst naar het Britse pond, dat na een stevige daling met een opmars bezig is.

"De munt beweegt zich na de daling vanaf 1,30 dollar nu weer richting de 1,20 dollar" , aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank woensdag tegen ABM Financial News. "Als die trend doorzet, lijken er in elk geval partijen te zijn die een aardig rendement op de korte termijn hebben weten te maken", aldus Jongbloed, die vanuit het Amerikaanse besluit 2 biljoen dollar vrij te maken voor steunmaatregelen die nodige zijn om de effecten van het coronavirus op te vangen, verder geen effecten op de valutamarkten signaleerde.

Marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank vond de beweging van het Britse pond niet alleen illustratief voor de huidige markt waarin dominante valuta flinke verschuivingen doormaken, maar ook voor de nervositeit en volatiliteit die in de valutamarkten leven. "De fundamentele waarden doen er nu even niet meer toe, macrocijfers incluis en daarmee is de richting voor de belangrijkste munteenheden de ene dag noord- en de andere dag zuidwaarts", aldus de analist woensdag.

Jongbloed ziet de euro momenteel zich bewegen tussen de 1,07 en 1,09 dollar. "Mocht de Europese munt uitbreken dan is 1,10 dollar geen lastige horde", aldus de handelaar van Saxo Bank. Voor de euro ligt ten opzichte van het Britse pond een technische steun op 0,8950 Britse pond.

De dollar maakt volgens een valutacommentaar van Capital Economics overigens geen al te grote kans verder te dalen, zolang de wereld te maken heeft met de bestrijding van het coronavirus.

UBS vindt het Britse pond ondergewaardeerd, maar acht het mogelijk dat de Britse munt oploopt als de Britse regering verdere maatregelen neemt om de effecten van het coronavirus op de economie te pareren. Daarbij gaat de voorkeur van de bank uit naar begrotingsmaatregelen.

De Duitsers maakten woensdag een definitief ondernemersvertrouwen bekend dat over maart nog lager uitkwam dan in een voorlopige meting al werd gemeld.

De Britse consumentenprijzen over februari liepen op maandbasis weer op na een daling in januari ten opzichte van december vorig jaar. De producentenprijzen over februari van het Verenigd Koninkrijk kwamen op maandbasis 0,3 procent lager uit na een plus in januari.

Vanmiddag worden in de Verenigde Staten de orders voor duurzame goederen over februari en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 21 maart gepubliceerd.

Voor de orders wordt een daling op maandbasis voorzien met 0,5 procent tegen een daling met 0,2 procent in januari ten opzichte van december.

Voor de olievoorraden wordt rekening gehouden met een stijging met 3,3 miljoen vaten. Een week eerder kwam de toename uit op ruim 1,9 miljoen vaten.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,0822 dollar. De Europese munt noteerde 0,9080 Britse pond, een min van 1,0 procent. De Britse valuta won 1,1 procent en kwam daarmee tussentijd uit op 1,1919 dollar. De dollar steeg 0,5 procent naar 7,0977 Chinese yuan en noteerde vlak op 111,2165 yen. 

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100