Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 25 maart 2020 12:23

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag verdeeld na een aanvankelijke stijging, nadat in de Verenigde Staten de Democraten en Republikeinen het eens werden over een steunplan om de coronacrisis te verzachten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een stijging van 0,1 procent op 296,40 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 0,9 procent op 9.620,66 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,8 procent met een stand van 4.280,75 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 0,1 procent naar 5.451,58 punten.

"Ik zie geen fundamentele reden voor deze terugval, maar ik zag ook geen reden voor de stijging van vanmorgen", zei analist Corné van Zeijl van Actiam tegen ABM Financial News.

De Verenigde Staten zijn het eens geworden over een omvangrijk steunplan ter waarde van 2 biljoen dollar om de effecten van de corona-uitbraak op te vangen, zo bleek vannacht.

De Duitsers maakten woensdag een definitief ondernemersvertrouwen bekend dat over maart nog lager uitkwam dan in een voorlopige meting al werd gemeld.

De Britse consumentenprijzen over februari liepen op maandbasis weer op na een daling in januari ten opzichte van december vorig jaar. De producentenprijzen over februari van het Verenigd Koninkrijk kwamen op maandbasis 0,3 procent lager uit na een plus in januari.

Vanmiddag worden in de Verenigde Staten de orders voor duurzame goederen over februari en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 21 maart gepubliceerd.

Olie noteerde woensdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1,6 procent in het groen op 24,38 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 27,17 dollar werd betaald, een winst van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0813. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0814 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0754 op de borden.

Bedrijfsnieuws

E.ON heeft in 2019 meer omzet geboekt en ook het operationeel resultaat zien stijgen, maar de outlook voor heel 2020 is nog wel samengesteld zonder rekening te houden met de effecten van de corona-uitbraak. Het dividendvoorstel ligt voor 2019 op 0,46 euro per aandeel E.ON. Het plan van het bedrijf uit Essen is om het dividend elk jaar tot en met 2022 met 5 procent te laten groeien. De koers van het aandeel noteerde woensdag 6,0 procent in het groen.

Berenberg heeft het advies voor Wolters Kluwer verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 68,00 naar 69,00 euro. De koers van het aandeel van het databedrijf verloor 1,8 procent.

Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor AB InBev verlaagt van 79,00 naar 55,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Er ging 2,1 procent van de koers van het aandeel af. UBS verlaagde het koersdoel overigens van 78,00 naar 42,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Heineken zag het koersdoel door UBS verlaagd worden van 110,00 naar 82,00, maar het koopadvies bleef gehandhaafd. Heineken werd 0,8 procent duurder.

Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 56,00 naar 48,00 euro met een onveranderd Houden advies. Unilever mocht 0,1 procent in koers bijschrijven.

Equinor, het voormalige Statoil, heeft zijn investeringsplafond verlaagd en wil zijn exploratiekosten terugbrengen in reactie op de lagere olieprijzen. De koers van het aandeel dikte 2,4 procent aan.

Citi Research waardeerde de luchtvaartaandelen stevig af. Zo staat Air France-KLM nu op de verkooplijst met een koersdoel van 1,00 euro. Voor Lufthansa ging het koersdoel zelfs naar 0,50 euro. Het aandeel Air France-KLM steeg 2,2 procent, maar Lufthansa daalde 5,7 procent.

De plussen domineerden aan het einde van de handelsochtend op de belangrijkste aandelenmarkten nog altijd, ook al werd een flink deel van de eerder opgebouwde winst weer prijsgegeven. Koersverschillen ten opzichte van de slotnoteringen van de dag ervoor waren ook vandaag nog alles behalve gering, terwijl er op individueel vlak vrijwel geen beginnen aan was een bedrijfs-, conjunctuur- of sectorgerichte verklaring voor te vinden die aannemelijk kon zijn.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden een procent in het rood.

De S&P500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger, de Dow Jones index won 11,4 procent en de Nasdaq Composite werd 8,1 procent meer waard.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding